top of page

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, Μάριε


Επειδή η προ πενταετίας εκλεγείσα ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ. , από εκλογές τις οποίες διεξήγαγε και επόπτευε η προεδρία Καρογίαν, ανάδειξε ( παρά την ΔΗ.ΚΟ-ποίηση γνωστών συναγερμικών, συμπεριλαμβανομένων και εοκαβητατζίδων) τον Νικόλα Παπαδόπουλο, και τα συν αυτώ κοπελούθκια, στην ηγεσία του κόμματος, κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους. Γιατί ο Νικόλας και τα κοπελούθκια δεν ήταν της σχολής «περί καρέκλας, ρουσφετιού και βολέματος τον αγώνα ποιούμεθα» αλλά της σχολής «πάνω από το κόμμα η Πατρίδα».

Ο Καρογιάν και οι κουστωδία γυμνοσαλιάγκων, οι οποίοι έχουν μάθει έρποντες και να γλύφουν την σκόνη των παπουτσιών του κάθε κυβερνόντα, για να βολεύονται και να βολεύουν, δεν χώνεψαν ποτέ, ότι ο κόσμος του ΔΗ.ΚΟ. τους έστειλε στο σπίτι τους. Έκτοτε, υποσκάπτουν το ΔΗ.ΚΟ. έτσι ώστε να αποδείξουν ότι ο Νικόλας έχει μοιράσει και έχει διαλύσει το κόμμα. Τόσο το αποτέλεσμα των βουλευτικών αλλά τόσο και το 80% συσπείρωσης στις τελευτές προεδρικές, λένε ότι οι βάση του κόμματος στηρίζει την ηγεσία. Έπρεπε να ντρέπονται, αυτοί που για τα τελευταία πέντε χρόνια απέχουν από τα συλλογικά όργανά του κόμματος, έχουν σαμποτάρει συνειδητά κάθε εκλογική αναμέτρηση από τότε που έχασαν την εξουσία μέχρι και σήμερα, να μιλούν.

Το δε φαιδρό, ότι ο Νικόλας έκανε ακριβός το ίδιο στις προεδρικές του 2013 μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει. Καμία σχέση το τότε με το τώρα, και καμία σχέση η στάση του Νικόλα τότε, με την στάση του Καρογιάν σήμερα. Τότε δεν ήταν ο πρόεδρος του κόμματος μας υποψήφιος. Τώρα ήταν. Τότε ο Νικόλας διαφώνησε με την επιλογή, έδωσε παραίτηση και έμεινε σιωπηλός στο περιθώριο. Καμία δημοσία αντιπαράθεση με το κόμμα και την ηγεσία, καμία διαβολή ή υπόσκαψη.

Αντίθετα ο Καρογιάν επιδόθηκε σε ένα ανελέητο πόλεμο κατά του ΔΗ.ΚΟ. και του Νικόλα. Υπακούοντας στην φωνή των μαστόρων του (ας μην ξεχνάμε τις υποσχέσεις Καρογίαν στον Ντάουνερ, και τα βολέματα υμετέρων σε πρεσβείες, υπουργεία και επιτροπάτα), οργάνωνε παρασυνάξεις και τασσόταν ανοικτά εναντίων της υποψηφιότητας του προέδρου του ιδίου του κόμματός του, για να προωθήσει την υποψηφιότητα αυτού που μετά τις περασμένες προεδρικές εκλογές μας έφτυσε κατάμουτρα, αθετώντας όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς το ΔΗ.ΚΟ.

Όσο για την απόφαση μας να μην στηρίξουμε κανένα στον δεύτερο γύρο ήταν η σοφότερη και η ορθότερη. Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια στάση τήρησαν όλα τα κόμματα που στήριζαν τον Νικόλα. Έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα, ότι αγωνιζόμαστε βάση των αρχών μας και όχι των πολιτικών καιροσκοπισμών μας, και ότι το κέντρο παραμένει ενωμένο και αποτελεί πλέον τον τρίτο πόλο.

Πολύ σωστά και νούσιμα πορεύτηκαν τα κοπελούθκια και ο Νικόλας. Το ευκολότερο θα ήταν να ακολουθήσουν την πεπατημένη και να ταυτιστούν με ένα από τους δύο πόλους και να νέμονται την εξουσία. Αντιθέτως ακλούθησαν την φωνή τις συνείδησής τους και έβαλαν το κόμμα πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα και την πατρίδα πάνω από το κόμμα. Εσύ Μάριε, έχεις αποδείξει ότι ποτέ δεν ήσουν ΔΗ.ΚΟ-ικός. Ότι ήσουν ένα από τα πολλά τσιβίτζια που αναθρέψαμε στο ΔΗ.ΚΟ.

Τώρα, όπως και άλλοι πριν από εσένα (Ν. Ρολάνδης, Ντ. Μιχαηλίδης, Αλ. Μιχαηλίδης, Αλ. Γαλανός) όταν πλέον δεν τους ήταν χρήσιμο το ΔΗ.ΚΟ. έκαναν δικό τους κόμμα και στην συνέχεα συντάχτηκαν με τους κυβερνόντες, έτσι και εσύ θα κάνεις άλλο κόμμα. Να το κάνεις. Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, Μάριε.

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.

Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page