top of page

Θα διαπραγματευτεί με τουρκικούς όρους!


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στη Γενεύη. Υπό άλλες συνθήκες και περιστάσεις, οι πολίτες θα δικαιούνταν να ευελπιστούν ότι, ίσως, υπήρχε κάποια πιθανότητα προσπέλασης των αδιεξόδων και ζείδωρης προσδοκίας για προοπτική λύσης στο Κυπριακό. Δυστυχώς, όπως αυτές οι στήλες εδώ και πολύ καιρό αναλύουν και εξηγούν προς τον Ν. Αναστασιάδη και τους κομματικούς φίλους του - ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ -, αυτός μεταβαίνει στη Γενεύη δέσμιος των δικών του ολέθριων υποχωρήσεων και προσχωρήσεων στις τουρκικές θέσεις. Το κλίμα είναι βαρύτατο μέχρι επαχθές για την ελληνική πλευρά μετά την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη τορπίλη, που ο Ν. Αναστασιάδης εξαπέλυσε εναντίον των δικών του διακηρυγμένων θέσεων, υποσχέσεων, διαβεβαιώσεων και, κυρίως, άπειρων δεσμεύσεων προς κόμματα και προς τον λαό.

Ανατίναξε όλες τις υποσχέσεις του. Αναίρεσε όλες τις δεσμεύσεις του. Προσπέλασε και συνέθλιψε όλες τις απαραβίαστες, για 42 χρόνια, κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς. Δεν υπεράσπισε καν τα αυτονόητα. Από ανεπάρκεια, έλλειψη πολιτικής γνώσης και νηφαλιότητας, από ανικανότητα και φονική επιπολαιότητα, ο Ν. Αναστασιάδης αποδέχτηκε όλους τους τουρκικούς όρους: Αποδέχτηκε παραμονή όλων των εποίκων, προλειαίνοντας μια νέα τραγική, τη φορά αυτή κυπριακή, Αλεξανδρέττα. Αποδέχτηκε παραμονή στρατευμάτων και μετά από πιθανή συμφωνία. Αποδέχτηκε τουρκικές εγγυήσεις την ώρα που ψευδέστατα διαβεβαιώνει ότι εργάζεται για τη μετεξέλιξη, δήθεν, της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα λειτουργικό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ομόσπονδο κράτος. Αποδέχτηκε πενταμερή, που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αμετάθετο στόχο της τουρκικής πολιτικής.

Ο Ν. Αναστασιάδης αποδέχτηκε ακόμα λιγότερο αριθμό επιστρεφόντων προσφύγων και δεν υπεράσπισε την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ορκίστηκε να διαφυλάσσει με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της. Σήμερα μεταβαίνει στη Γενεύη. Διερωτάται κάθε εχέφρων και αγωνιών πολίτης: Γιατί ο πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην ελβετική αυτή πόλη; Να κάνει, τι; Να διαπραγματευτεί, τι; Να διεκδικήσει, τι; Να αγωνιστεί, για τι; Να υπερασπίσει, τι; Θα πει κανείς: «Μεταβαίνει εκεί, για να επιδιώξει λύση του Κυπριακού». Ή όπως θα έλεγαν τα κομματικά, ΔΗΣΑΚΕΛικά εξαπτέρυγα και δημοσιογραφικά φερέφωνα του προεδρικού, για να υποχρεώσει την Τουρκία, για πρώτη φορά, να συζητήσει θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Αυτά ακούγονται εύηχα για τους απληροφόρητους και όσους εσκεμμένα δεν παρακολουθούν την αδίστακτη και αταλάντευτη εκτύλιξη της τουρκικής πολιτικής.

Μακάρι να ανατραπούν τα δεδομένα και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν οι δυσοίωνοι οιωνοί. Μακάρι να εξευρεθεί μια βιώσιμη, λειτουργική, δημοκρατική και ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύση, που να απαλλάσσει επιτέλους τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας από το αττιλικό άγος και την τουρκική κατοχή και απειλή. Εμείς δεν θητεύουμε στη σφαίρα της πολιτικής ευδίας ούτε της κομματικής φαντασίας.

Τα δεδομένα είναι τραγικά και εφιαλτικά στην καταγραφή τους:

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, στο μοιραίο και θλιβερό δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου αποδέχτηκε όλους τους τουρκικούς όρους που μόλις λίγες ημέρες προηγουμένως διαβεβαίωνε ότι απέρριπτε.

Κατερείπωσε όλα τα αναχώματα που η πλευρά μας διατηρούσε από την επομένη της εισβολής.

Η Τουρκία καθημερινά διαμηνύει ότι δεν δέχεται τίποτε, δεν παραδίδει τίποτε και απαιτεί τα πάντα από έναν Αναστασιάδη που ήδη ενσυνείδητα αποδέχτηκε τα πάντα.

Ουσιαστικά, η Τουρκία απαιτεί τώρα μόνο δύο τινά.

Πρώτον, την διά της υπογραφής Αναστασιάδη κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεύτερον, την διά της υπογραφής Αναστασιάδη μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τουρκικό προτεκτοράτο και των Ελλήνων της Κύπρου σε μειονότητα με ημερομηνία βιολογικής και εθνικής λήξης.

Οι ώρες και οι επόμενες τέσσερεις μέρες θα είναι οι πιο εφιαλτικές στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ακόμα διεθνώς αναγνωρισμένος αλλ’ αναξιόπιστος, ψεύτης, ανακόλουθος και ανεπαρκής Πρόεδρός της σύρεται αυτόβουλα και θα… διαπραγματευτεί με τουρκικούς όρους!

Η Ζυρίχη σήμανε την ίδρυση ενός τραγέλαφου που κατέρρευσε σε τρία χρόνια.

Η Γενεύη θα σημάνει το τέλος μιας 56ετούς κολοβής, έστω, ανεξαρτησίας, τον θάνατο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το τέλος μιας τρισχιλιετούς ελληνικής ιστορίας σε τούτο το νησί;

πηγή : http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/394258/tha-diapragmateftei-me-tourkikous-orous#sthash.aL0OUoHE.L80m72M8.dpuf

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page