top of page

Η προβλεπόμενη ήττα στις διαπραγματεύσεις


Μ Ι Α ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ήττα είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα του κ. Αναστασιάδη στη διαδικασία που άνευ όρων έσπευσε να παραχωρήσει στους Τούρκους, με την αιφνιδιαστική του μεταβολή, των 180 μοιρών, από τις δικές του μόλις προηγούμενες θέσεις, στο Δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου με τον κ. Ακιντζί, έως την 12η Ιανουαρίου (31 τζιαί πόψε) της «5μερούς, ή άλλης,» «Διάσκεψης για την Κύπρο». ΕΠΕΙΔΗ οι Τούρκοι, στις διαπραγματεύσεις, γνωρίζουν -ο ίδιος ο Αναστασιάδης τ’ ομολόγησε κιόλας δημοσίως και εν Συμβουλίω- πόσο τρομοκρατημένος είναι από τους τουρκικούς εκβιασμούς,

(α) περί «Προσαρτήσεως», (β) περί 16.500 «Πολιτογραφήσεων» Εποίκων και (γ) περί… «τουρκικών αεροπορικών επιδρομών κατά της κυπριακής οικονομίας»!!! Δ Η Λ Α Δ Η ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ήδη οι Τούρκοι ότι: Οι όποιες διαπραγματευτικές ικανότητες του κ. Αναστασιάδη και τα όποια διαπραγματευτικά του «ατού», είναι τόσο πολύ… βουτυροσπόνδυλα και πρόθυμα για 180 μοιρών στροφή, ώστε να εξαλείφονται εν μιά νυκτί, να καθίσταται ρίψασπις της δικής του ασπίδας, κάτω από το βάρος των Φοβικών Συνδρόμων που οι δικοί τους απειλητικοί εκβιασμοί πέτυχαν να κατακυριεύσουν και τον κ. Αναστασιάδη και τους υποστηρικτές των υποχωρήσεών του:

Τους κ.κ. Άντρο του ΑΚΕΛ και Αβέρωφ του ΔηΣυ. Ο πρώτος μετέφερε, μάλιστα, και κατά την αγόρευσή του στη Βουλή, τους φόβους και τρόμους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ περί «Προσαρτήσεως», ο δε δεύτερος επινόησε και δημόσιες ατάκες για τα όσα επιπλέον τον… «τρομάζουν»! Ε Κ Τ Ο Σ ΚΙ ΑΝ άλλοι αποτρεπτικοί παράγοντες καταφέρουν, την υστάτη, μια κάποια ικανή παρέμβαση «χειρόφρενου», η κατάληξη της διαδικασίας που οι Τούρκοι πέτυχαν να τους παραχωρήσει ο κ. Αναστασιάδης, προδιαγράφεται απογοητευτική ακόμη και για όσους εν Κύπρω απέμειναν να εμπιστεύονται την ήδη μολυσμένη από τον ίδιο αξιοπιστία του: Μία προβλεπόμενη, ήδη, διαπραγματευτική ήττα. Και επί των διαδικασιών και, κυρίως, επί της ουσίας… Μ Ε ΤΟΥΣ ΗΔΗ αποτελεσματικά τροπαιούχους εκβιασμούς στο διαπραγματευτικό τους οπλοστάσιο οι Τούρκοι, πέρα από τους στόχους που έθεσαν για την 12ην Ιανουαρίου, είναι πιθανότερο ότι θα μεθοδεύσουν, με νέα επιπρόσθετη ένταση των τουρκικών εκβιασμών, την αξιοποίηση των αποδοτικών Φοβικών Συνδρόμων των κ.κ. Αναστασιάδη, Άντρου και Αβέρωφ, με στόχο να επιτύχουν να εκβιάσουν το ίδιο αποτελεσματικά και τον λαό, ώστε να εγκρίνει με την ψήφο του την υποταγή στη «λύση» της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας.

Εάν αυτή η ερμηνεία των πραγμάτων έχει δόσεις ορθότητας, τότε φυσιολογικά θα πρέπει να αναμένεται, ραγδαίως επικείμενη, η εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού για τα «χειρότερα δεινά που θα υποστεί» αν δεν υποταχθεί στη «λύση» τους.

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Εάν το Ψήφισμα της Βουλής εναντίον των «Εγγυήσεων» που επιδίωξε ο κ. Περδίκης των Οικολόγων, με υποστήριξη ΔηΚο, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας και Αλληλεγγύης, εκληφθεί ως μία επιπρόσθετη ασπίδα προστασίας της Κύπρου για τη διαπραγματευτική μάχη της 12ης Ιανουαρίου, τότε τι άλλο από ριψασπιδισμός ήταν η πλειοψηφία 29 (ΔηΣυ-ΑΚΕΛ) έναντι των 20 (άλλων), η οποία ψήφισε την αναβολή για τις… 13 Ιανουαρίου, που ως βολικό «μαξιλαράκι» των κ.κ. Άντρου & Αβέρωφ επινόησε κι έθεσε σε ψηφοφορία ο ΠτΒ κ. Συλλούρης, στην Ολομέλεια της παρελθούσης Παρασκευής, 9ης Δεκεμβρίου;

Λάζ. Α. Μαύρος

πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/387430/i-provlepomeni-itta-stis-diapragmatefseis

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page