top of page

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ


Ως απάντηση στις επιθέσεις του ΔΗΣΥ, της Κυβέρνησης και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, παραθέτουμε πιο κάτω τα γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι παντελώς αναξιόπιστος.

Παραθέτουμε μόνο μερικές από τις παραπλανητικές αναφορές και τα ψέματα του Νίκου Αναστασιάδη, τα οποία έχουν αποκαλυφθεί και αναδειχθεί μόνο τον τελευταίο μήνα.

1. Είπε πως πέτυχε την αναλογία 4:1 για τον πληθυσμό. Τελικά αυτή η αναλογία δεν ισχύει. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σύγκλιση για αυτή την αναλογία για το μέλλον, όπως εξάλλου έχουν παραδεχθεί δημόσια ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Επιπλέον, τον ισχυρισμό του κ. Αναστασιάδη, ότι η αναλογία 4:1 θα ισχύσει την ημέρα της λύσης, διαψεύδουν οι αριθμοί της Στατιστικής Υπηρεσίας, που αναφέρουν ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι 700.000 και οι τουρκοκύπριοι είναι 96.000 και όχι 820.000 και 220.000 αντίστοιχα και από τους αριθμούς προκύπτει ότι θα μείνουν στην Κύπρο όλοι οι έποικοι.

2. Είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πως ο Ακκιντζί είχε αποδεχτεί την επιστροφή 80.000-90.000 προσφύγων στις διαπραγματεύσεις του Μοντ Πελεράν. Ουδέποτε είπε ο Ακκιντζί τέτοιο πράγμα. Και όταν αποκαλύφθηκε το πιο πάνω ψέμα, μας είπε στη συνέχεια, ότι αυτοί ήταν «υπολογισμοί» των Ηνωμένων Εθνών. Ούτε και τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν ποτέ τέτοια νούμερα.

3. Δεσμεύτηκε δημόσια πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος και «ακτίνα συμφωνίας» στα υπόλοιπα τέσσερα κεφάλαια, για να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη. Το αναίρεσε με τη συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου. Πάμε με μια αυτόματη διαδικασία σε πενταμερή διάσκεψη στις 12.1.2017 ότι και να γίνει, είτε υπάρξει πρόοδος είτε όχι. Δεν υπάρχει προϋπόθεση προόδου για να πάμε στην πενταμερή διάσκεψη.

4. Παρουσίαζε την «ελευθερία εγκατάστασης» ως τεράστια επιτυχία. Τελικά αυτή η ελευθερία δεν ισχύει. Θα υπάρχει περιορισμός εγκατάστασης για μόνιμη κατοικία στο 20% κατ’ αναλογία του πληθυσμού κάθε πολιτείας. Για την τ/κ πολιτεία αυτό το ποσοστό του 20% θα περιλαμβάνει και τους πρόσφυγες που θα επιστρέψουν.

5. Δεσμεύτηκε στη διακαναλική του στις 23.11.16 πως πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία στο Εδαφικό, συμφωνία στα κριτήρια και αποτύπωση τους «επί χάρτου», πριν να πάμε σε διεθνή διάσκεψη. Το αναίρεσε μέσα σε 7 ημέρες, με τη συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου.

6. Έλεγε πως δεν θα αποδεχθεί χρονοδιάγραμμα. Δέχθηκε πρώτα το χρονοδιάγραμμα του Μοντ Πελεράν και με αυτό βρεθήκαμε εκτός διαδικασίας και τώρα δέχτηκε νέο ασφυκτικότατο χρονοδιάγραμμα για τη Γενεύη στις 12.1.17.

7. Έλεγε κατ’ επανάληψη πως δεν δέχεται να πάει σε πενταμερή αλλά μόνο σε πολυμερή διάσκεψη. Τελικά δέχτηκε να πάει σε πενταμερή και τώρα τρέχει να βρει τρόπο να κληθεί επίσημα και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δυστυχώς ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως δεν πρέπει να τον πιστεύουμε και ότι δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε.

Είναι παντελώς αναξιόπιστος και αναιρεί τις δεσμεύσεις του μπροστά στην παραμικρή δυσκολία.

Το δυσάρεστο είναι ότι, το ίδιο πράγμα έχει καταλάβει και η τούρκικη πλευρά και θα προσέλθει ακόμη πιο αδιάλλακτη στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης.

Γραφείο Τύπου ΔΗ.ΚΟ. 10 Δεκεμβρίου 2016

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page