top of page

Το Sanjak of Alexandretta και η Κύπρος.


Η Συρία βρισκόταν υπό Γαλλικό διοίκηση από το 1923 μέχρι το 1944. Η περιοχή της Αλεξανδρέττας είχε ειδικό αυτόνομο καθεστώς.Στην περιοχή σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού που έκαναν οι Γάλλοι το 1936, οι Τούρκοι αποτελούσαν μόνο το 39% από ένα πληθυσμό 220,000 κατοίκων,οι δε Άραβες,Αρμένιοι,Έλληνες χριστιανοί,Κούρδοι και Εβραίοι το υπόλοιπο 61% με τους Άραβες να αποτελούν την πλειοψηφία όλων αυτών. Οι Τούρκοι έπεισαν τους Γάλλους,για προστασία τάχα μου των Τούρκων της Αλεξανδρέττας να έχουν από κοινού την στρατιωτική Ασφάλεια της περιοχής(Θυμίζει λίγο Κύπρο?).

Εν τω μεταξύ η Τουρκία του Αττατούρκ άρχισε να μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες Έποικους στην περιοχή ενόψει των εκλογών του 1938(Θυμίζει Κύπρο?) Άρχισε Εθνικό ξεκαθάρισμα των Αράβων. Δεν έγιναν τελικά εκλογές αλλά δημιουργήθηκε μια "βουλή" με πρόεδρο ένα Τούρκο βουλευτή που ήρθε από το Τουρκικό κοινοβούλιο.Το 1938 η περιοχή της Αλεξανδρέττας έγινε Τουρκική με ψήφισμα της Τουρκικής πλεόν βουλής, χωρίς η λεγόμενη διεθνής κοινότητα που μας λένε κάθε μέρα πως ενδιαφέρεται για την Κύπρο να αντιδράσει.

Τελικό συμπέρασμα.Με την Τουρκικών προδιαγραφών τύπου Αλεξανδρέττας λύση, με την συνενοχή Αμερικής,Αγγλίας και ίσως αφέλειας Αναστασιάδη θα πάρει την Κύπρο όλη η Τουρκία,Για αυτό συμπατριώτες και συμπατριώτισσες γρηγορείτε.

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page