top of page

Ο Ν. Αναστασιάδης εκφοβίζει και εκβιάζει ξανά τους πολίτες!


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι αμετανόητος! Αν και πέρασαν 12 χρόνια από τη σωτήρια απόρριψη του επάρατου σχεδίου Ανάν, που θα παρέδιδε αύτανδρη την Κυπριακή Δημοκρατία σε μία νέα τουρκοκρατία, δεν ξέχασε τις αδίστακτες πρακτικές του κατά του κυπριακού Ελληνισμού. Οι πολίτες θυμούνται και δεν ξεχνούν έναν οργισμένον Αναστασιάδη να απειλεί καθημερινά, να εκφοβίζει και να εκβιάζει συνειδητά τους Έλληνες της Κύπρου να ψηφίσουν το σχέδιο Ανάν. Μόλις μία εβδομάδα μετά την απόρριψη του σχεδίου, σε συνέντευξή του στα αθηναϊκά «Νέα», απειλούσε ξανά τους πολίτες με επαναφορά του (όπως ακριβώς μας απειλούσε και εκείνος ο ανεκδιήγητος Εγγλέζος λόρδος Χάνεϊ…) για να μας το επιβάλει! Ο δε Ι. Κασουλίδης μάς προειδοποιούσε με νέα Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Ν. Αναστασιάδης δεν είχε ποτέ την προσωπική ευθιξία και τον πολιτικό ανδρισμό να παραδεχτεί ότι διέπραξε μέγιστο πολιτικό λάθος και να αναμέλψει ένα εύτολμο mea culpa. Αν ζούσαμε σε άλλη χώρα, όπου λειτουργεί η πολιτική ευθιξία και ιερουργεί ο σεβασμός προς τους πολίτες, ο Ν. Αναστασιάδης θα είχεν απέλθει αισχυνόμενος οίκαδε. Δεν το έπραξε! Σήμερα είναι Πρόεδρος της μη εκλιπούσας, ακόμα, Κυπριακής Δημοκρατίας, που ορκίστηκε να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την ελευθερία της. Μιλώντας την περ. Πέμπτη, 17/11/2016, κατά την απονομή βραβείων από το Παν/μιο Λευκωσίας σε τέσσερεις εκλεκτούς δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος επιδόθηκε ξανά στο γνωστό άθλιο άθλημά του.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να αποδεχτούν την ολέθρια τουρκοφρενή διζωνική, διερωτήθηκε με κωμική επιτήδευση:

«Βλέπω και παρακολουθώ την ορθή κριτική που γίνεται για την ηγεσία της Τουρκίας και προβληματίζομαι και διερωτώμαι: Πότε είναι πλέον επικίνδυνο, εάν λυθεί το Κυπριακό ή αν δεν λυθεί; Πόσο άραγε κινδυνεύουμε από μια απρόβλεπτη ηγεσία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και τα όσα καταγράφονται». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην περίπτωση της Κριμαίας, στον εμφύλιο της Συρίας, στη δήθεν εγκατάλειψη των Κούρδων από τις ΗΠΑ και στην αναθέρμανση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και τη Ρωσία και ευθύς αμέσως διατύπωσε απροκάλυπτον εκβιασμό και εκφοβισμό: «Υπολογίζουμε, άραγε, αυτά τα συμφέροντα πώς θα αντιδράσουν αν υποθέσουμε πως, εξ υπαιτιότητάς μας, δεν εξευρεθεί μια λύση που να μας διασφαλίζει βεβαίως και προοπτική και μέλλον γι' αυτό και αγωνιζόμαστε».

Ο εκβιασμός και ο εκφοβισμός των πολιτών εκ μέρους του Ν. Αναστασιάδη είναι τόσο ξεκάθαρος και αδίστακτος, που επιβεβαιώνει ξανά την Αναν-ική αλλά και εκδικητική εμμονή του εναντίον της απόφασης της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού: «Αν δεν θέλετε να πάθετε ό,τι και η Κριμαία, η Συρία, οι Κούρδοι, οφείλετε να αποδεχτείτε τη διζωνική ομοσπονδία». Και ξανά η νέα απροκάλυπτη απειλή: «Πώς θα αντιδράσουν τα ξένα συμφέροντα αν, εξ υπαιτιότητός μας, δεν εξευρεθεί λύση;». Ο Ν. Αναστασιάδης είναι ακόμα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει, δεν μελετά, δεν συνειδητοποιεί τι οι Τούρκοι καθημερινά και ξεκάθαρα βροντοφωνάζουν; Ιδού η τραγωδία του κυπριακού λαού: Έχει έναν Πρόεδρο που αφήνει για πολλοστή φορά στο απυρόβλητο την κατοχική Τουρκία και τις απειλές της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρεί a priori ότι, σε περίπτωση ναυαγίου των συνομιλιών, η πλευρά μας θα κατηγορηθεί από ξένα συμφέροντα ότι αυτή ευθύνεται.

Ο Πρόεδρος ηγείται της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο λαός δεν δέχεται και δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά έναν Ν. Αναστασιάδη να τον εκφοβίζει και να τον εκβιάζει για ένα σχέδιο που οδηγεί αφεύκτως στην προτεκτορατοποίηση της Κύπρου στην Τουρκία. Αντί να αναζωπυρώνει φοβικά σύνδρομα, για να εκβιάσει τη συναίνεση και τη συνενοχή του λαού σε μια καταστροφική λύση, ας εξηγήσει, επιτέλους, το αυτονόητο που σχεδιάζει κάθε σοβαρός, προβλεπτικός και διορατικός ηγέτης: Ποιο είναι το σχέδιο Β’ για να αντιμετωπίσει, ακριβώς, αναμενόμενο ναυάγιο και τις εντεύθεν πιθανές επιπτώσεις ή αντιδράσεις των Τούρκων ή και ξένων συμφερόντων; Ξαναρωτάμε: Ο Ν. Αναστασιάδης έχει σχέδιο Β’, όπως ακριβώς ήδη ετοίμασαν οι Τούρκοι; Ή προτιμά να μας αυτοκτονήσει τώρα επειδή κάποτε θα πεθάνουμε;

- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/381007/o-n-anastasiadis-ekfovizei-kai-ekviazei-ksana-tous-polites#sthash.HLCbi0rE.dpuf

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page