top of page

Π. Δημητριάδης, «Απ’έν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.»

Βολές κατά πάντων, ανευθύνως υπεύθυνων και μη, εξαπέλυσε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Πανίκος Δημητριάδης, εν όψη της εκδόσεως του βιβλίου του, το οποίο περιγράφει τα γεγονότα της κρίσης και κατάρρευσης της Κυπριακής οικονομίας. Κοινώς, «φκάλει τον νούρον του απ’έξω». Φτέν όλοι οι άλλοι πλην αυτός.

Ως αν και να μην ήταν στο πηδάλιο του Κυπριακού Τραπεζιτικού συστήματος, να μην ήταν διορισμένος από αυτούς που κατηγορά και να μην εφάρμοζε την πολιτική τους. Πολιτική που μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Ως αν, να μην ήταν αυτός που κατ’ εντολή του Δ. Χριστόφια άφησε τον ELA της Λαϊκής Τράπεζας ανοικτό ενόψει εκλογών.

Ο μεγάλος απών των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, έχει το θράσος να μιλά. Αυτός που έδωσε τους παχουλούς μισθούς στους σύμβουλος που μας έφεραν το κούρεμα, για να μας φέρουν ένα παχουλό κούρεμα, αφού τα μπόνους τους ήταν ευθέως ανάλογα του ύψους του κουρέματος. Αυτός που έκρυψε την έκθεση της Black Rock για να μεγαλώσει το μέγεθος του κουρέματος.

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης του κουρέματος, ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος ρυθμιστής, ελεγκτής και θεματοφύλακας του Κυπριακού Τραπεζιτικού συστήματος, όχι απλός συνυπεύθυνος αλλά παίχτης κλειδί στην κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας, έχει το θράσος να ζητά και τα ρέστα.

«Απ’έν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.»

Ο Κυπριακός Λαός δεν θέλει τα ρέστα σας κ. Δημητριάδη. Ο Κυριακός Λαός θέλει πίσω το παχουλό μπόνους που σε πριμοδότησε η σύντομα απερχόμενη διακυβέρνηση Αναστασιάδη για να της αδειάσεις την γωνία. Θέλει πίσω τα παχουλά μπόνους των συμβούλων του κουρέματος. Θέλει πίσω τις κλεμμένες καταθέσεις, τα κουρεμένα χρεόγραφα και ταμεία προνοίας.

Την στιγμή που κάποιοι έκαναν δισεκατομμύρια στην ράχη του κύπριου καταθέτη και φορολογούμενου πολίτη, κάποιοι άλλοι πήραν τις χρηματοδοτήσεις της FOCUS και τις έβαλαν σε κομματικά ταμεία, και οι κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα κυπριακά νοικοκυριά, συνεπεία της κατάρρευσης των τραπεζών, γονάτισαν κάτω από τα βάρη των μη εξυπηρετούμενων δανείων και εκποιήσεων. Καμία όμως έρευνα έχει γίνει, και κανένας ανεύθυνος υπεύθυνος έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, για: το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, το ποιος και γιατί άφησε ανοικτό τον ELA στην Λαϊκή, το ποιός και πώς ξεπούλησε τα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.

Καθόλου τυχαίο γεγονός, το ότι το ύψος του κουρέματος καταθέσεων, ισούται με το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων επί Χριστόφια και το ξεπούλημα των Κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα επί Αναστασιάδη. Καθόλου τυχαίο ότι, τον μόνον που έβριζε και κατηγορούσε ο Βγενόπουλος ήταν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ αυτούς που τσέπωσαν τα εκατομμύρια της FOCUS τους άφηνε στο απυρόβλητο , όπως ακριβός τον άφηναν και αυτοί.

Για αυτό τον λόγο, το πρώτο πράγμα που θα κάνει η διακυβέρνηση Νικόλα Παπαδόπουλου, είναι πραγματικές, σωστές και εξονυχιστικές έρευνες για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας. Όσοι ευθύνονται, όσοι και αν είναι, όποιοι και αν είναι, θα λογοδοτήσουν ενώπιων της Κυπριακής Δικαιοσύνης και του Κυπριακού Λαού.

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.

Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page