top of page

Αξιοπρεπείς Έλληνες Πατριώτες

Δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός. Ούτε και την βούληση του για επίλυση του Κυπριακού και απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας. Διαφωνούμε έντονα όμως με τους λανθασμένους χειρισμούς, που δυστυχώς τείνουν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να θέλουν να αυτό-εξιλεωθούν για τα λάθη του παρελθόντος.

Και από Δεξιά και από Αριστερά.

Επειδή η αλήθεια πονά, αυτοί που προσπαθούν να την κρύψουν, φωνάζουν και πυροβολούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, αυτοί που έχουν την φωλιά τους – με συγχωρείται για την έκφραση- χεσμένη, επιτίθενται προς τους πάντες που έχουν μια διαφορετική από αυτούς αντίληψη.

Με τυμπανοκρουσίες για τον πατριωτισμό και την αξιοπρέπεια τους, καθώς και με καταγγελίες στην αστυνομία για τα ακατονόμαστα που τους κατονόμασαν, αγανακτισμένοι πολίτες, για το τουκοπροσκύνημά τους, προσπαθούν να δικαιολογηθούν και να αποπροσανατολίσουν.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τουλάχιστο στο δικό μας το βιβλίο, όταν υπακούσεις στις προσταγές του Τούρκου , είναι τουρκο προσκύνημα.

Το να κρύβονται πίσω από την «πεπονόφλουδα» του ΕΛΑΜ (που εμείς την πατήσαμε λένε, και ψηφίσαμε τον νόμο για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, ενώ αυτοί δεν….), και του ανεκδιήγητου , ανείπωτου, ανιστόρητου, βαθειά νυχτωμένου « να αφαιρέσουμε το άλλοθι του Ακκιντζί» για να μας κάνει την χάρη να επιστρέψει στις συνομιλίες, είναι εμπαιγμός και κοροϊδία της νοημοσύνης του Λαού μας. Ενός περήφανου, Ελληνικού Λαού, που επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι θρέφει ήρωες και πατριώτες. Από την Άκρα Αριστερά μέχρι και την Άκρα Δεξιά. Ανεξάρτητα των κατά το δοκούν τάσεων και εξάρσεων των ηγεσιών τους.

Με την αναίρεση του εν λόγο νόμου την Παρασκευή, δώσανε άλλοθι στην αποχώρηση του Ακκιντζί από τις διαπραγματεύσεις. Αφού διορθώσαμε το «ΛΑΘΟΣ» μας, άρα είχε δίκαιο ο Ακκιντζί να αποχωρίσει από τις διαπραγματεύσεις . Για αυτό και τώρα επιστρέφει δριμύτερος, πυροβολώντας και απαιτώντας και άλλες υποχωρήσεις. Μας τιμωρά για τον «εθνικισμό» μας απαγορεύοντας τον Επιτάφιο στο Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία δεσμεύει, με καινούργια ΝΑΦΤΕΞ, την ΑΟΖ μας για άσκηση με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Πάφου, και απειλεί Θεούς και δαιμόνους εάν βάλουμε τρυπάνι στο οικόπεδο έξι. Αξίζει να σημειωθεί η εγγύτητα της περιοχής της ΝΑΦΤΕΞ και του οικοπέδου έξι.

Και επειδή μάθαμε να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη, εάν ο ΔΗ.ΣΥ. και το Α.Κ.Ε.Λ. , δεν έκαναν «του Κουτρούλη τον γάμο» για ένα ασήμαντο θέμα, ΔΕΝ θα ξεσηκωνόταν ο Ακκιντζί. Το άλλοθι στον Ακκιντζί, δεν είναι η τροπολογία στο να γίνεται δεκάλεπτη συζήτηση στην τάξη για το Ενωτικό Δημοψήφισμα που την προκάλεσε. Είναι η ακατανόητη, υπέρμετρη και υπερβολική αντίδραση του Α.Κ.Ε.Λ. και του ΔΗ.ΣΥ.

Δεν υπάρχει τίποτα το εθνικιστικό ή που να προάγει μίσος και αντιπαράθεση στην συζήτηση ενός ιστορικού γεγονότος που δεν έχει στραφεί εναντίον κανενός ή βλάψει κανένα.

Αλλά ακόμα και έτσι να ήταν, από την στιγμή που η αναίρεση μιας απολύτως νόμιμης και συνταγματικής απόφασης της βουλής, είναι αποτέλεσμα εκβιασμού του εχθρού και όχι της ελευθέρας βούλησης του σόματος της βουλής, αυτό από μόνο του απαιτεί την επιμονή μας στην αρχική μας απόφαση. Για λόγους αρχής και υπεράσπισης της κρατικής μας οντότητας και αξιοπρέπειας έπρεπε να αρνηθούμε τον εκβιασμό.

Τόσο απλό.

Ντροπή.

Ερώτηση στους Αξιοπρεπείς Έλληνες Πατριώτες του ΔΗ.ΣΥ και του Α.Κ.Ε.Λ.: Να υπολογίσουμε ότι η καταψήφιση της πρότασης του κ. Περδίκη για αφαίρεση του εκτρώματος της σημαίας του κατακτητή από τον Πενταδάχτυλο, και του μηνύματος « Τι περηφάνια να είσαι Τούρκος. » είναι επειδή σας αρέσει να την βλέπεται πρώτο πράγμα πρωί - ξημέρωμα και να αναβοσβήνει όλη νύχτα, κάθε νύχτα ή γιατί είναι παράλογη, εθνικιστική απαίτηση;

Ο Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης σπούδασε στης Η.Π.Α, Ξενοδοχειακές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση Ξενοδοχείων και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αποφοίτησε απο το F.I.U το 1993 με πτυχία, A.A, B.Sc. και M.Sc. Είναι διευθυντής ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ασχολείται με τα κοινά και αρθρογραφεί στις τοπικές και παγκύπριες εφημερίδες σε συστηματική βάση. Είναι μέλος της Γραμματείας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗ.ΚΟ. Πάφου.

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page