Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

Please reload

Τα πέντε «γαβ» του Λίο και ο απόλυτα εκτεθειμένος Πρόεδρος

 

Ο Λίο, ο προεδρικός σκύλος, ήταν χθες αλαφιασμένος. Έτρεχε από δωμάτιο σε δωμάτιο του Προεδρικού και γάβγιζε ασταμάτητα. Όπου έβλεπε τον Πρόεδρο τού δάγκωνε το παντελόνι. Εκείνος του θύμωνε διότι βιαζόταν να πάει στη συνάντηση με τον Ακιντζί. Ατού, όμως, ο Λίο. Του έριχνε πέντε γαβ συνεχόμενα και τον κοιτούσε θυμωμένος. Ο Νίκαρος κάλεσε τον Βίκτωρα: «Τι έπαθε ο Λίο σήμερα; Επέλλανε; Κάτι θέλει. Έλα εσύ που καταλαβαίνεις τη γλώσσα του». Όντως ο Βίκτωρας ρώτησε τον Λίο τι ήθελε.

Ο πανέξυπνος σκύλος απάντησε: γαβ-γαβ-γαβ-γαβ-γαβ. Πέντε και πάλι. Ο Βίκτωρας δεν το έπιασε. Σήκωσε τα χέρια του ψηλά. Εκνευρισμένος ο Νίκαρος έφυγε για τη συνάντηση με τον Ακιντζί. Οι δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ήταν η απάντηση στο αλάφιασμα του Λίο. Προφανώς, όμως, στο Προεδρικό δεν αντιλήφθηκαν. Ο συμπαθέστατος Λίο ήθελε προφητικά να προστατέψει τον Νίκαρο από αυτό που θα ακολουθούσε. Πλην όμως, μάταια. Διότι το από εβδομάδες διαφαινόμενο ρεντίκολο, χθες επιβεβαιώθηκε. Τα Ηνωμένα Έθνη το είχαν πει ξεκάθαρα. Πάμε σε πενταμερή. Ο Ακιντζί το επαναλάμβανε με εκνευριστικό τρόπο. Θα είναι πενταμερής. Ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ, ωστόσο, πάλευαν απεγνωσμένα να πείσουν ότι θα πηγαίναμε σε πολυμερή. Ακόμη και χθες κάποια πολιτικά μαθητούδια θύμωναν στα τηλεοπτικά πάνελ. Πιστεύετε τον Ακιντζί και όχι τον Πρόεδρό μας, ντροπή σας, μας υπεδείκνυε ο εκτραφείς με γαλατάκι τριαντάφυλλο βουλευτής. Χθες έσκασε, όμως, η βόμβα δια στόματος του ιδίου του Προέδρου. Θα είναι πενταμερής!!! Τελεία. Όσο και αν προσπάθησε και χθες να κολοκυνθίσει το θέμα, η ουσία δεν αλλάζει.
 
    Προσέξτε την προεδρική μεταμόρφωση μέσα από τα δικά του λόγια –ευχαριστώ τον φίλο που τα ανάρτησε στο διαδίκτυο- και θα αντιληφθείτε. Στις 25 Δεκεμβρίου στην Καθημερινή δήλωνε: «Η διάσκεψη θα είναι πολυμερής, οπωσδήποτε. Είτε υπάρξει κατανόηση της άλλης πλευράς είτε όχι, η πολυμερής είναι δεδομένη. Δεν είναι πενταμερής, πριν και πάνω από όλα». Την Πρωτοχρονιά στον Πολίτη δήλωσε: «Η συνάντηση θα είναι τετραμερής, η Κύπρος και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις». Χθες ομολόγησε: «Η διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη θα είναι υπό μορφή πενταμερούς με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του εκπροσώπου της ε/κ κοινότητας παρόντος». Μετά από ένα σωρό μεταμορφώσεις, ένα σωρό ασυναρτησίες, ένα σωρό αριθμητικές πράξεις σε μια μάταιη προσπάθεια να ξεφύγει από τον αριθμό 5, που θα διέλυε άλλη μια δέσμευσή του, τελικά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ωμή πραγματικότητα. Αυτήν την οποία κατέγραφαν από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση τους τα Ηνωμένα Έθνη. Προσέξτε, όμως, ευρηματικότητα ο άνθρωπος. Ακόμη και χθες επιχείρησε να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού με την υποβολή της διπλής του ιδιότητας. Πέντε θα είναι αλλά θα είναι σαν να φαίνονται έξι. Εκείνος θα είναι σαν να είναι δύο… Δισυπόστατη μονάδα ο Νίκαρος (όπως εύστοχα έγραψε φίλη στο facebook). Να χαρείς Πρόεδρε, μην ανακαλύψεις και τρίτη υπόσταση. Θα προκαλέσεις μείζον θέμα με τον Χρυσόστομο ΄Β, που θα πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσει ένα σύγχρονο θεούλη! Ο Ακιντζί βεβαίως, απάντησε μετά (σόρι, Δίπλαρε, αλλά αυτός αποδείκτηκε ότι λέει πάντα αλήθεια) ότι «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ωστόσο, πώς θα γίνει αναγράφεται στο κείμενο της συμφωνίας που έγινε».
 
    Το πλέον σοβαρό, όμως, που ξεκαθάρισε χθες δεν είναι ότι εκτέθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αφορά την ουσία της Γενεύης. Και την αποκάλυψε ο Ακιντζί. Δεν τίθεται θέμα, εάν δεν υπάρξουν καλά αποτελέσματα μεταξύ 9-11 Ιανουαρίου, να μην πραγματοποιηθεί η διάσκεψη στις 12. Στο φινάλε, είπε, θα συζητηθούν κάποια σημαντικά κεφάλαια μαζί όπως εδαφικό και ασφάλεια, εκ περιτροπής προεδρία με κάποια θέματα στο περιουσιακό. Αυτό, είπε, είναι και το πνεύμα του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Τι δεν καταλαβαίνετε; Πάρτε την Μόρφου και κάτι στο περιουσιακό και δώστε την εκ περιτροπής προεδρία και ό,τι ζητά η τουρκική πλευρά σε εγγυήσεις-ασφάλεια (πιθανότατα με κάποιες τροποποιήσεις από ό,τι ισχύει σήμερα, αλλά σίγουρα όχι αυτό που επιθυμεί η ε/κ πλευρά). Ποιος στα Ηνωμένα Έθνη και το Σ.Α. δεν θα θεωρήσει «δίκαιο» πάρε-δώσε κάτι τέτοιο. Μετά θα τρέχει ο Νίκαρος να πείσει τον λαό, ωραιοποιώντας το έκτρωμα που θα προκύψει, με πολλαπλάσιες μεταμορφώσεις και ευρηματικές αναλύσεις.
 
    Τότε, όμως, ακόμη και ο Λίο θα έχει σηκώσει τα πόδια ψηλά… Θα είναι τραγικό, αλλά το βάρος θα μετακυλισθεί στους ώμους του ταλαίπωρου λαού… Το τραγικότερο είναι πως όταν για μια τόσο απλή υπόθεση (πενταμερής) χρειάστηκε ένας μήνας παραμυθιάσματος του λαού, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει με τις σοβαρές έννοιες ενός σχεδίου λύσης…

 

Γ. Καλλινίκου

 

πηγή: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-g-kallinikou/99/346900/ta-pente-gav-tou-lio-kai-o-apolyta-ektetheimenos-proedros

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc