top of page

Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…

Δεν μπορούσε να υπάρξει χειρότερη συνθηκολόγηση και επαίσχυντοτερος εμπαιγμός της νοημοσύνης μας, από το να μας παρουσιάζουν την συμφωνία την οποίαν συνομολόγησαν οι Τσίπρας και Κοτζιάς με τα Σκόπια, έως επιτυχία. Ο όρος «Βόρια» στο «Βόρια Μακεδονία» είναι ο φερετζές μιας κακίστης συμφωνίας η οποία ξεπουλά την Εθνική μας κληρονομιά, αφού διεθνώς, όλοι σε «Μακεδονία» θα αναφέρονται και όχι σε «Βόρια Μακεδονία». Ο όρος αυτός, δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός όπως επικαλούνται, αφού σαφώς στην συμφωνία, αναγνωρίζουν, «Μακεδονική Γλώσσα» και «Μακεδονική Εθνικότητα».

Οφείλουν να μας απαντήσουν, σε ποια Ιστορικά βιβλία βρήκαν άλλη Μακεδονία πλην της Ελληνικής, άλλη γλώσσα που να μιλούσαν ποτέ οι Μακεδόνες πλην της Ελληνικής, και εάν υπήρχαν ποτέ Μακεδόνες με εθνικότητα άλλην από αυτή της Ελληνικής; Τους προκαλώ.

Όσο για την «Συνθήκη του Βουκουρεστίου» την οποία επικαλούνται, ως προς την ύπαρξη γεωγραφικού χώρου Μακεδονία, που διαμερίστηκε μεταξύ Ελλάδος, Σερβίας και Βουλγαρίας, λυπάμαι να παρατηρήσω ότι είναι επιεικώς ανιστόρητοι ή εσκεμμένα παραπλανούν. Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για διαμερισμό της «Μακεδονίας» στην εν λόγο συνθήκη. Αν μη τι άλλο, η εν λόγο συνθήκη επιβεβαιώνει ότι ποτέ δεν υπήρχε άλλη χώρα ή κράτος ή εθνικότητα μεταξύ των συνόρων Ελλάδος-Σερβίας.

Ακόμα και επίσημες απογραφές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία διοικούταν με το σύστημα των «Μιλιέτ», δηλαδή του εθνικού/θρησκευτικού διαχωρισμού των ραγιάδων, αναφέρονται στα βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Σκοπίων-Κοσσόβου. Δεν αναφέρονται σε Μακεδονικό βιλαέτι ή Μακεδονική εθνότητα.

Νόμισμα τύπου Φιλίππειου στατήρα, 323-317 π.Χ.,

απεικονίζεται ο Απόλλωνας με τα χαρακτηριστικά του Αλεξάνδρου

Τα πράγματα είναι απλά. Ο όρος Μακεδονία ήταν, μέχρι προχτές που τον ξεπούλησαν, ιστορικά και νομικά κατοχυρωμένος στο Ελληνικό Έθνος. Μακεδονία ήταν το βασίλειο του Φιλλίπου του Β’ και του γιού του Αλέξανδρου του Μέγα. Κληρονόμοι αυτού του ονόματος και ιστορίας είναι το Έθνος των Ελλήνων. Οι Σκοπιανοί, Σλάβοι στην εθνικότητα, εμφανίστηκαν στα Βαλκάνια 900 χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όσο και εάν ο Τίτο, για προπαγανδιστικούς λόγους, τους γέμισε τα μυαλά αέρα, και τους εμφύσησε την πεποίθηση ότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου, δεν είναι.

Το ξεπούλημα της ιστορίας μας είναι το λιγότερο των παθών μας. Αναγνωρίζοντας στα Σκόπια, ότι η γλώσσα τους είναι Μακεδονική και ότι έχουν Μακεδονική εθνικότητα, αυτόματα αναγνωρίζουμε Μακεδονική μειονότητα εντός της Ελλάδος, αφού υπάρχουν ομοεθνείς και ομόγλωσσοι των Σκοπιανών εντός της Ελληνικής επικράτειας, με όποια τραγικά συνεπακόλουθα μπορεί αυτό να εγκυμονεί για την μητέρα πατρίδα. Ιδικά εάν αναλογισθεί κανείς ότι τα Σκόπια έχουν αλωθεί εκ των έσω από τους Αλβανούς. Και ο Αλβανικός αλυτρωτισμός είναι πολύ χειρότερος από τον Σκοπιανό.

Φαίνεται ότι η συμφωνία αυτή, δεν θα επικυρωθεί από τον Σκοπιανό πρόεδρο και ούτε πρόκειται οι Σκοπιανοί να την υπερψηφίσουν σε ένα δημοψήφισμα (δικαίωμα το οποίο έχει στερηθεί ο Ελληνικός Λαός). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της Συμφωνίας. Θα μείνει όμως, ως διαπραγματευτικό κεκτημένο για τους Σκοπιανούς, η αναγνώριση της «Μακεδονικής» ταυτότητας από την Ελλάδα και το δικαίωμα ελεύθερης χρήσης του όρου «Μακεδονία» και «Μακεδονικός». Όπως ακριβός μας έμμεινε εμάς, στην Κύπρο, η ΔΔΟ.

Κατώτερη των Εθνικών πόθων, παρακαταθηκών και ιστορίας έχει φανεί η διακυβέρνηση Τσίπα όσο αφορά το Μακεδονικό. Είναι του ηλίου φαεινότερων, τουλάχιστον σε εμάς τους αθεράπευτα ρομαντικούς λάτρεις της ιστορίας και πολιτισμού μας, ότι έχει ξεπουλήσει την Εθνική ιστορία και αξιοπρέπεια, έναντι των αργυρίων της ελάφρυνσης του χρέους.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: παρόμοια κατάληξη θα έχουν και οι πατριωτικές τους κορόνες στο Κυπριακό;

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.

Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗ.ΚΟ.

Join our mailing list

Never miss an update

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

bottom of page