top of page

Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι.

Την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ είναι αυτό που επιδιώκει να εξολοθρεύσει η επανένωση. Παρομοίως και το φρόνιμα και αγωνιστικότητα των Ελλήνων της Κύπρου, με το αφήγημα ότι, εάν δεν δεχτεί η Τουρκία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Εάν αυτός ήταν, ο μοιρολατρικός τρόπος σκέψης των Ελλήνων του 1821, θα είμαστε ακόμα Οθωμανοί υπήκοοι. Εάν αυτός ήταν, ο μικρόψυχος ευσεβοποθισμός των Ελλήνων της Κύπρου το 1955, θα ήμαστε ακόμα Αγγλική αποικία ή χειρότερα, τριχοτομημένοι. Τότε δεν είχαμε συγκροτημένο, εύνομον, διεθνώς αναγνωρισμένο, κράτος. Δεν είχαμε οργανωμένο και εκπαιδευμένο στράτευμα. Οι συγκυρίες και ισοζύγια δυνάμεων ήταν πολύ χειρότερα τότε, από τώρα. Και όμως, διαψεύδοντας κάθε λογική σκέψη και επιχειρηματολογία, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ.

Την ΕΙΣΒΟΛΗ, την ΚΑΤΟΧΗ, και τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ της Τουρκίας, προσπαθεί να ρίξει στην λήθη και να από-ενοχοποιήσει ο ενδοκοινοτικός διάλογος, με τον τρόπο που διεξάγετε σήμερα. Και ναι, να προλάβω τους αιθεροβάμονες, πρέπει να συνεχιστεί, αλλά με τους πραγματικούς αντιπρόσωπους των Τούρκων συμπολιτών μας και όχι τους αποσχιστές, ανδρείκελα της κατοχής.

Η ΑΠΟΣΧΙΣΗ, βάση του Διεθνές Δικαίου, είναι παράνομη ενέργεια. Οι Ισπανοί, με την κατηγορία της προσπάθειας απόσχισης, εξέδωσαν Διεθνή Διάταγμα σύλληψης των Καταλανών αυτονομιστών, οι οποίοι μάλιστα ήταν, και νομίμως και δημοκρατικώς, εκλεγμένοι της Καταλανικής περιφέρειας. Εμείς συνομιλούμε μαζί τους και τους δίνουμε ισάξιο ρόλο και λόγο στα διεθνή φόρα.

ΕΜΕΣΗ πλην ΣΑΦΗ αναγνώριση της κατοχικής διοίκησης, και του δικαιώματος λόγου και ρόλου στην διαμόρφωση (υπονόμευση είναι η λέξη που ταιριάζει καλύτερα) μίας δικαίας και βιώσιμης λύσης, αποτελεί η διεξαγωγή του ενδοκοινοτικού διαλόγου με τους αποσχιστές. Η Ισπανοί μας έχουν ανοίξει τον δρόμο, και είναι καιρός να τους μιμηθούμε. Δεν συνομιλούμε με αποσχιστές και εγκληματίες. Τους συλλαμβάνουμε και τους δικάζουμε.

Ειρήσθω εν παρόδω, το ίδιο πρέπει να πράξουμε, έστω και με 45 χρόνια καθυστέρηση, για τους Έλληνες εγκληματίες (εν Ελλάδι και Κύπρο) που προσπάθησαν να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Τώρα, που υπάρχουν ακόμη εν ζωή, αυτόπτης μάρτυρες. Ίσος, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Μακαρίου να ήταν, που έφερε «κλάδο ελαίας», αντί σχοινί για την κρεμάλα.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, έχει άμεση σχέση με τα μετέπειτα, ατιμώρητα οικονομικά εγκλήματα, και όχι μόνο.

Από ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΩΠΙΑ και αφέλεια πάσχουν, όσοι τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι, αυτοί που προσπάθησαν να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ενδιαφέρονται να βρουν μια λύση η οποία θα διασφαλίζει την συνέχεια της και την ευημερία του Λαού της. Και εάν δεν πάσχουν (που δεν πάσχουν), τότε ψεύδονται ασύστολα στον Κυπριακό Λαό: Έλληνες, Τούρκους, Αρμένιους, Μαρωνίτες, Λατίνους. Γιατί;

ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ την ΣΥΝΕΧΙΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως την ξέρουμε και είναι αναγνωρισμένη σήμερα, λύση η οποία να αλλάζει το όνομα, σημαία και σύμβολά της, λύση η οποία να την διχοτομεί, επιβάλλοντας ρατσιστικό διαχωρισμό, θέτει σε κίνδυνο και απειλεί με εξαφάνιση τον Κυπριακό Λαό στο σύνολό του: Έλληνες, Τούρκους, Αρμένιους, Μαρωνίτες, Λατίνους.

Λύση η οποία να εξαναγκάζει τον Κυπριακό λαό να ζει σκλαβωμένος και διαιρεμένος, ο ένας απέναντι από τον άλλο, και όχι ελεύθερο, ο ένας δίπλα στον άλλο, μαζί, ισότιμοι συμπολίτες, γείτονες, συνάδελφοι και συνοδοιπόροι σε ένα κοινό κράτος, ευνοεί μόνο τους νέο-οθωμανικούς πόθους, και ισλαμό-φασιστικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, στο έλεος της οποίας θα αφεθούμε και αφανιστούμε όλοι μας: Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι.

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης

Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗ.ΚΟ.

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page