top of page

Ο αυθορμητισμός των θαμμένων Γαλανόλευκων

Ασχολούμαι με την πολιτική αλλά ποτέ δεν υπήρξα πολιτικός ή πολιτικάντης. Γι'αυτό δεν φοβάμαι να λέω τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσω μια δίκαια επικράτηση του αντιπάλου μου, αλλά αυτό που έγινε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, κάθε τι άλλο από δίκαιο μπορούσε να ήταν.

Με το δικό μου το μέτρο, για ότι αυτό αξίζει, αυτός ο αυθορμητισμός των Συναγερμικών να ψηφήσουν Μαλά τον πρώτο γύρο, κάθε τι άλλο από αυθορμητισμό μου ακούγετε. Περισσότερο σαν μάντρισμα, εσκεμμένη και οργανωμένη πριμοδότηση Μαλά για να μην περάσει ο Νικόλας στον δεύτερο γύρο μου ακούγετε. Και αυτό , στο δικό μου το βιβλίο, είναι συνώνυμο της καλπονοθείας.

Τόσο οι απόλυτοι αριθμοί , όσο και τα ποσοστά αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαν μόνο σοβαρό αντίπαλο του Ν.Αναστασιάδη, στον δεύτερο γύρο, τον Ν.Παπαδόπουλο. Ο Σ.Μαλάς ήταν 10 % + πίσω. Το 30% του Μαλά στον πρώτο γύρο, ήταν 5% πριμοδοτημένο από τον ΔΗ.ΣΥ. Δηλαδή, η πραγματική ψαλίδα μεταξύ τους ήταν στο 15% και όχι στο 5% (35%+5%=40% για Ν.Αναστασιάδη και 30%-5%=25% για Σ.Μαλά ). Εξού και το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου με επικράτηση του Ν.Αναστασιάδη με 12% διαφορά.

Ο Α.Κυπριανού είχε το θράσος να κατηγορήσει τα κόμματα του κεντρώου χώρου ότι δεν στήριξαν Σ.Μαλά και δεν έφεραν την αλλαγή που ευαγγελίζονταν. Κύριε Κυπριανού, είσαστε η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος. Πια αλλαγή θα μπορούσατε να φέρετε; Να συνεχίζατε από εκεί που έμεινε ο Νίκαρος στο Κράνς Μοντανά; Να κάνετε το επόμενο άλμα προς την διχοτόμηση; Η μόνη αλλαγή που θα μπορούσατε να φέρετε ήταν να τινάζατε την οικονομία στον αέρα.

Αυτοί που πραγματικά έχουν φανεί ανάξιοι του περήφανου κόσμου του οποίου ηγούνται είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Συναγωνιστές και συνοδοιπόροι στην επανεκλογή του Ν.Αναστασιάδη, διάλεξαν υποψήφιο που μόνο να χάσει μπορούσε. Δεν θέλατε να κυβερνήσετε κύριε Κυπριανού, γιατί όταν το κάνατε τα κάνατε θάλασσα. Δεν θέλετε να κυβερνήσετε γιατί σας βολεύει να σεκοντάρετε τον κύριο Αναστασιάδη από τη μια, και από την άλλη να το παίζετε αντιπολίτευση για να συσπειρώνεται το κόμμα.

Εάν πραγματικά θέλατε να κερδίζατε αυτές τις εκλογές, είχατε άξιο υποψήφιο, ο οποίος μάλιστα ήταν και ευρείας αποδοχής από τον κεντρώο χώρο. Μπορούσατε κάλλιστα να υποδείξετε τον κύριο Κατσουρίδη και όχι την δοκιμασμένη συνταγή αποτυχίας, του κατά τα άλλα συμπαθέστατου και εντίμου κυρίου Μαλά. Δεν το κάνατε. Δεν σας άφησε το εγώ σας.

Το σημαντικό για τον χώρο του κέντρου είναι ότι καταφέραμε και πορευτήκαμε ενωμένοι παρά τον ανίερο πόλεμο που δεχθήκαμε από τους έξω, αλλά και από μια πολύ μικρή και ασήμαντη εκ των έσω κουστωδία. Ενωμένοι σταθήκαμε και στην σωστή απόφασή μας να μην στηρίξουμε κανένα από τους δύο εναπομείναντες διεκδικητές. Και ενωμένοι θα μείνουμε, γιατί για εμάς, πρώτα είναι η πατρίδα και μετά το κόμμα.

Υ.Γ. Που και γιατί είχαν θάψει τις Γαλανόλευκες οι Συναγερμικοί και τις ξέθαψαν Κυριακή βράδυ;

Αντώνης Κ.Σιβιτανίδης, M.Sc.,B.Sc.

Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου.

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page