Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

July 16, 2019

Please reload

Προσπάθεια της Τουρκίας για μονιμοποίηση της κατοχής

November 25, 2017

Προσπάθεια της Τουρκίας για μονιμοποίηση της κατοχής

 

Η πολιτική απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για επιστροφή Μαρωνιτών στα υπό κατοχή χωριά τους, αποτελεί σαφώς, προσπάθεια της τουρκικής πλευράς, ώστε να μονιμοποιηθεί η κατοχή.

 

Σε μια ενέργεια να κερδίσει διεθνώς εντυπώσεις μετά το αδιέξοδο στο Κράν Μοντάνα, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη, αυτή την φορά, την επιθυμία των προσφύγων για επιστροφή και εκμετάλλευση των περιουσιών τους, επιχειρεί:

  1. Την αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσα από τη επέκταση και εμβάθυνση της κατοχής.

  2. Την υπόσκαψη της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  3. Το διχασμό του προσφυγικού κόσμου.

 

 

Είναι φανερό ότι ενώ η Τουρκία έχει συγκεκριμένη στρατηγική, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, χαμένος στις σελίδες των πρακτικών του δείπνου της 6η Ιουλίου, δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε έχει προετοιμαστεί για ν’ αντιμετωπίσει τις τουρκικές επιδιώξεις.

 

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την αναγκαιότητα εφαρμογής μιας νέας διεκδικητικής στρατηγικής στο Κυπριακό, η οποία θα επιφέρει πραγματικό κόστος στην Τουρκία, θα αποτρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και θα δημιουργεί την προοπτική μιας σωστής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

 

Στην προγραμματισμένη συνεδρία  του Εθνικού Συμβουλίου, αναμένουμε από τον κ. Αναστασιάδη, την παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων ώστε να αποτραπούν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας. Αναμένουμε επίσης, να συζητηθεί επιτέλους η πρόταση στρατηγικής του Νικόλα Παπαδόπουλου που έχει κατατεθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟΥ

27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc