top of page

Κουτέρες: Εγγράφως και Ατύπως

Δυστυχώς , μια από τα ίδια και ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ. Και γιατί όχι; Αφού ο ποιο αδύναμος κρίκος είναι η «εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία. Οι πιέσεις ασκούνται σε αυτούς που τις ανέχονται και υποχωρούν. Το «αδύναμος» δεν απευθύνεται στο μέγεθος της πατρίδας μας ή στο εκτόπισμα του στρατού ή της οικονομίας της, αλλά στην μικρότητα των πολιτικών και διαπραγματευτικών ικανοτήτων των κυβερνόντων την τελευταία δεκαετία.

Τι μας λέει το πλαίσιο λύσης του ΓΓ;

1. «Χρειαζόμαστε ένα νέο καθεστώς ασφάλειας και όχι συνέχιση του υφιστάμενου» .

Δηλαδή δεν καταργείται το υφιστάμενο καθεστώς , αντικαθιστάται με ένα νέο.

2. «Να τερματίσουμε το Δικαίωμα Επέμβασης και την Συνθήκη Εγγυήσεων. Να αντικατασταθούν με ένα νέο σύστημα διαβεβαιώσεων ώστε όλοι οι Κύπριοι να νοιώθουν ασφάλεια.»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Δικαίωμα Επέμβασης βάση των Συνθήκη Εγγυήσεων, οπότε πως θα τερματιστεί; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ Συνθήκη Εγγυήσεων. Την κατάργησαν οι Εγγυήτριες το 1974. ‘Άλλες με τις πράξεις τους, δε Τουρκία – Εισβολή- Κατοχή, άλλες με τις απραξίες τους, δε Αγγλία- δεν κάνω τίποτα, και άλλες με την ανικανότητα τους, δε Ελλάς – η Κύπρος είναι μακράν, έχουν αθετήσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις , άρα παραβιάσει τις συνθήκες, άρα δεν υπάρχουν συνθήκες που να μας δεσμεύουν για να τις αντικαταστήσουμε ή καταργήσουμε.

3. «Νέος μηχανισμός εφαρμογής ο οποίος θα εμπλέκει και κάτι εκτός Κύπρου.

Δεν μπορούν οι Εγγυήτριες να παρακολουθούν την εφαρμογή των υποχρεώσεών τους».

Εγγυήτριες για τις Εγγυήτριες δηλαδή. Εδώ είπαμε να τις ξεφορτωθούμε, όχι να τις πολλύνουμε.

4. «Μείωση των στρατευμάτων από την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια σταδιακή απομάκρυνση, βάση συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος μέχρι να φτάσουν στους αριθμούς της παλαιάς Συνθήκης Συμμαχίας».

«Ατού ο Γαβρίλης», αφού είναι αυτοί οι στρατοί και αυτές οι συνθήκες που μας κατέστρεψαν. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

5. «Ρήτρα επανεξέτασης ή οριστικής κατάληξης;»

Δεν υπάρχει επανεξέταση. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Οριστική, καθαρή και απλή κατάληξη. Να καταλαβαίνουμε όλοι μας τι λέμε και τι συμφωνούμε.

6. «Στο περιουσιακό, στις περιοχές που θα αναπροσαρμοστούν , προτεραιότητα στους εκτοπισθέντες ιδιοκτήτες, αλλά όχι κατά 100%. Για τις άλλες περιοχές, προτεραιότητα στους χρήστες , αλλά όχι κατά 100%.»

Δηλαδή οι κλέφτες, σφετεριστές αποκτούν δικαιώματα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ χρήστες. Ότι έχει συμβεί, κτιστεί, επενδυθεί, χρησιμοποιηθεί, αξιοποιηθεί, γεννηθεί στην κατεχόμενη πατρίδα μας μετά την εισβολή, είναι απότοκο της χρήσης της βίας των όπλων, απότοκο εγκλήματος πολέμου, και ποτέ δεν νομιμοποίητε. Χίλια χρόνια να περάσουν. Ελληνικά, Ευρωπαϊκά ή Τούρκικα.

7. «Στην ισότιμη μεταχείριση, στους μόνιμους κάτοικους που είναι Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι εμπίπτουν σε ποσόστωση, η οποία πρέπει να είναι δίκαιη. Χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση για το τι είναι δίκαιο».

Ισότιμη μεταχείριση, ως προς ποιους; Τους Κύπριους πολίτες, ή τους Ευρωπαίους; Που βρίσκεται το δίκαιο στην νομιμοποίηση του εγκλήματος πολέμου του εποικισμού;

8. «Η αποτελεσματική συμμετοχή συνδέεται με την αναλογία 2:1 στον καταμερισμό εξουσιών συμπεριλαμβανομένης την «εκ περιτροπής προεδρία», την «σταθμισμένη ψήφο», και το πότε και υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις θα εφαρμόζεται» .

Όλα καταργούν την θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας, «ένας πολίτης μια ψήφος». Να αφήσουμε κατά μέρους ότι γνώμονας όλων είναι η Εθνική Καταγωγή, άρα είναι ρατσιστικός διαχωρισμός, άρα αντίκειται του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, και της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δηλαδή γινόμαστε οι μαύροι της Ευρώπης. Πολίτες μιας κατώτερης Ευρώπης και ενός υποκριτή Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αυτά εγγράφως, ατύπως ( άτυπο έγγραφο) μια από τα ίδια.

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.

Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page