top of page

Ο πλέων αφερέγγυος ΠτΔ

Η πολιτική ανικανότητα του Δημήτρη Χριστόφια μας έφερε το Μαρί , (που τρομάρα να του έρθει δεν γνώριζε κατά που πέφτει) και την Τρόικα. Άφησε τον ELA ανοικτό λόγο εκλογών με τα γνωστά συνεπακόλουθα, έσυρε πρώτος τον χορό των μνημονικών νομοθετημάτων, και κούρεψε τα ελληνικά ομόλογα, φορτώνοντας την ζημιά στις κυπριακές τράπεζες.

Στο Κυπριακό μας άφησε την εκ περιτροπή προεδρίας, τους εποίκους, την αριθμητική ισότητα, και άλλα πολλά που με τόση παρρησία ο Νίκος Αναστασιάδης μας «δεσμεύτηκε» ότι θα αποσύρει. Όσο φερέγγυος ήταν στην δέσμευση του να μην μας κουρέψει, άλλο τόσο ήταν και με την δέσμευση του να αποσύρει τις υποχωρήσεις Χριστόφια. Και μας κούρεψε και μας ξεπούλησε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Το ότι το ποσό του Κυριακού κουρέματος καταθέσεων ισούται με το ποσό του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων και του ξεπουλήματος των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου συμπτωματικό.

Σήμερα, ο πλέων αφερέγγυος ΠτΔ, ο αθετήσας τες πλείστες των προεκλογικών και μετεκλογικών του δεσμεύσεων , ο αποκόψας τον ομφάλιων λώρων από την Μητέρα Ελλάδα , ο υποστέλλων την σημαία και αποκαθηλώσας τον θυρεό της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μεταβεί για «χαϊ-χούθκια» με τον Ακιντζή, στα κατεχόμενα, και εσχάτως απαρνηθείς το Ενωτικό Δημοψήφισμα , σήμερα λοιπόν, αυτός ο πρόεδρος, χωρίς ντροπή, φορά την φουστανέλα, μοιράζει εκατομμύρια υποσχέσεων σε δήμους και κοινότητες και μας ξανατάζει «φούρνους ποξιμάθκια» στο Κυπριακό.

Στο απόηχο του σκανδάλου της διαρροής των απορρήτων εγγράφων των συνομιλιών από τον ΠτΔ, στους «απ’έσσω» του προεδρικού δημοσιογράφους και όχι μόνο, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι: οι κατά καιρόν διαρροές στον τύπο παρομοίων εγγράφων , τα οποία φορτώνονταν στην αντιπολίτευση, δεν ήταν τίποτε άλλο από προβοκάτσια του Προεδρικού για να επιβάλει συσκότιση και να διαπραγματεύεται το Κυπριακό πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα.

Και ήταν απόρρητα τα έγγραφα. Έτσι τα χαρακτήρισε ο ίδιος ο ΠτΔ. Εάν δεν ήταν γιατί δεν τα κοινοποίησε σε όλο τον Κυπριακό Λαό; Η δικαιολογίες ότι τον κατηγορούσαν για τους χειρισμούς του είναι φαιδροί.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι, μέσα από τα έγγραφα επιβεβαιώνεται ότι οι υποχωρήσεις , που τάχα έκανε για να ξεσκεπάσει την Τουρκία στο Κράνς Μοντάνα, και που τάχα δεν είναι πλέον στο τραπέζι όπως τον κατηγορούσαμε, είναι στο τραπέζι. Το λέει ξεκάθαρα. Ότι όταν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες , θα αρχίσουμε από εκεί που μηνάμε. Δηλαδή από την εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, την αριθμητική ισότητα, τα δικαιώματα των καταχραστών, τις τέσσερις ελευθερίες των 80 εκτ. τούρκων πολιτών. Ακριβός όπως κάναμε στο Κράνς Μονατανά. Συνεχίσαμε από εκεί που μηνάμε στο Μοντ Μπελεράν. Όπως ακριβός κάναμε όταν ανέλαβε την προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης. Συνεχίσαμε από εκεί που έμεινε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Και ακλουθώντας την ίδια κατρακύλα, για να αναγκάσει την Τουρκία να διαπραγματευτεί, θα δώσει και την παρουσία κατοχικού στρατού και τα επεμβατικά δικαιώματα. Αυτό επιβάλει η πολιτική του κατευνασμού της Μεγάλης Τουρκίας . Της Τουρκίας που θέλει την λύση στη οποία αντιστεκόμαστε εμείς η μαξιμαλιστές, εθνικιστές, απορριπτικοί, λυσοφοβικοί Ελληνοκύπριοι.

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc. , B.Sc.

Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page