Τι σας ενώνει στο Κυπριακό;
Μόνιμο ερώτημα κάποιων δημοσιογράφων προς τον Πρόεδρο και στελέχη του ΔΗΚΟ, αλλά και πονηρή απορία ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
Τι ενώνει στο Κυπριακό τα κόμματα που στηρίζουν σήμερα τον Νικόλα Παπαδόπουλο; Λοιπόν, συμφωνούμε με τις άλλες δυνάμεις, ότι σε μια ενδεχόμενη λύση θα λειτουργούν για όλους τους πολίτες οι κανόνες της δημοκρατίας, όπως αυτή λειτουργεί στις χώρες της Ε.Ε.
Συμφωνούμε ότι σε μια λύση, όπως κι αν ονομάζεται, πρέπει να κατοχυρώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε σε λύση στην οποία δεν θα γίνονται σεβαστά το δικαίωμα επιστροφής, περιουσίας, εγκατάστασης και ελεύθερης διακίνησης.
Χωρίς πολλή συζήτηση, διεκδικούμε μια λύση ομοσπονδίας που θα βασίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, που θα είναι μία και μοναδική και όπου η ψήφος του Ελληνοκύπριου πολίτη θα είναι ισοδύναμη με την ψήφο του Τουρκοκύπριου πολίτη, του Αρμένιου, του Μαρωνίτη και του Λατίνου.
Τα βρήκαμε χωρίς καμιά δυσκολία στο θέμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή, δεν νοείται λύση που δεν θα αποτελεί συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και, μάλιστα, χωρίς ασάφειες, επιφυλάξεις και κουτοπονηριές.
Τέλος, συμφωνήσαμε σ’ ένα κοινό όραμα, όχι σαν εκείνο του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί, με τη μουσική υπόκρουση των σημερινών ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αλλά οραματιζόμαστε ένα κράτος ελεύθερο, εδαφικά ακέραιο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και δημοκρατικό, απαλλαγμένο από καταστροφικές ξένες επιρροές και επεμβάσεις.
Αλλά και παραπέρα.
Δεν έχουμε καμιά διαφορά μεταξύ μας στην εκτίμηση ότι η λύση που δέχονται και προωθούν οι κύριοι Αναστασιάδης-Αβέρωφ-Κυπριανού οδηγεί την Κυπριακή Δημοκρατία στην ανυπαρξία και θέτει τον Κυπριακό Ελληνισμό σε πορεία πλήρους υποταγής στην Άγκυρα και στην τελική εξαφάνισή του από τη γη των προγόνων του.
Γι’ αυτό καταλήξαμε όλοι μαζί στην αναγκαιότητα και στη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό κι αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα εθνικής επιβίωσης, αλλά και απαίτηση της κοινωνίας.
Αλλά μια νέα στρατηγική χρειάζεται και νέο Πρόεδρο.
Κι εδώ, λοιπόν, τα βρήκαμε με τις άλλες δυνάμεις.
Συμφωνήσαμε ως υποψήφιό μας τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
Υπάρχει άλλη ερώτηση;
Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι υπήρξε ομοφωνία σχετικά με την απόσυρση απαράδεκτων και επικίνδυνων υποχωρήσεων, που έγιναν τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα, και την απόρριψη απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων που αποδοκιμάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων.
Αυτά! Ερωτώ λοιπόν,
Οι θέσεις των σημερινών ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και των κυρίων Αναστασιάδη-Αβέρωφ-Άντρου Κυπριανού στα θέματα που αναφέρω πιο πάνω αλλά και στην παραμονή κατοχικού στρατού και όλων των εποίκων μετά τη λύση, στην εκ περιτροπής Προεδρία και τα τουρκικά βέτο συνάδουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις;
...Δεν νομίζω.
πηγή: http://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/402056/ti-sas-enonei-sto-kypriako
Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος του ΔΗ.ΚΟ. , Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος και Ειδικός Σύμβουλος και για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Προέδρου του Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ήταν, αρχικά, αντιπρόεδρος και μετά, για 3 χρόνια, Πρόεδρος της ΕΦΟΚΑ (Εθνική Φοιτητική Οργάνωση Κυπρίων Αμερικής) με έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα και στον αγώνα για διαφώτιση για το Κυπριακό στις Ηνωμένες Πολιτείες.