Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

Please reload

Ο Σάββας Καλεντερίδης αποκαλύπτει τα σχέδια της Άγκυρας και της Αλβανίας

Ο αρθρογράφος και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την τουρκική προκλητικότητα και τις «εστίες αναταραχής» στα Βαλκάνια. «Πιστεύω ότι όλα όσα κάνει η Τουρκία, είτε με την αποστολή ερευνητικών πλοίων, είτε και με τις βολές με πραγματικά πυρά που είδαμε, όλα αυτά δεν δημιουργούν τετελεσμένα και κατά την άποψή μου δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με τα συμφέροντα της Κύπρου στην κυπριακή ΑΟΖ», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι κατά την εκτίμησή του «είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει να ναυλώσει εξέδρα».

 

Ο Σάββας Καλεντερίδης, συνέχισε λέγοντας πως «είναι αλήθεια ότι αν εγκατασταθεί εξέδρα στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε κατά κάποιο τρόπο μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γιατί όταν έχουμε εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου, αυτό είναι ένα τετελεσμένο. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσαμε να έχουμε», τόνισε.

 

«Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, είναι με τις απειλές να δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που να υποχρεώσει την κυπριακή κυβέρνηση να παγώσει τις διαδικασίες μέχρι να βρεθεί λύση και μετά τη λύση να έχουμε συνέχιση του χρονοδιαγράμματος», πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς για το αν τον ανησυχεί η έντονη κινητικότητα που υπάρχει στα Σκόπια, ο Καλεντερίδης, απάντησε:

 

«Αν δούμε την ιστορία των λαών της Βαλκανικής, όλοι οι λαοί πέρασαν τη λεγόμενη φάση της εθνογένεσης, τον 19ο αιώνα, τότε που έκαναν τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Οι Αλβανοί δεν έκαναν ποτέ εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Τη φάση της εθνογένεσης την περνούν από το Κόσοβο και εντεύθεν. Αυτό που γίνεται στα Σκόπια, είναι μέρος αυτής της διαδικασίας και γι' αυτό έχουμε την έξαρση του εθνικισμού. Θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα. Τα χειρότερα είναι να έχουμε την ίδρυση της Μεγάλης Αλβανίας», είπε χαρακτηριστικά.

 

πηγή: http://www.pontos-news.gr/article/163793/o-savvas-kalenteridis-apokalyptei-ta-shedia-tis-agkyras-kai-tis-alvanias

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc