top of page

Απάντηση στον Ακιντζί


Φοβάσαι για την Ένωση κύριε. Και αγνοείς ότι η δική μας ηγεσία σου έδωσε ήδη το 28,2% του εδάφους της Κύπρου. Σου νομιμοποίησε δηλαδή τα κλεμμένα εδάφη μας. Και προκαλείς ότι δήθεν φοβάσαι για την Ένωση.

Με τη λύση που προωθείται (εάν βέβαια περάσει) σε καθιστούν μαζί με την Τουρκία επικυρίαρχο σ' ολόκληρη την Κύπρο. Σου φτιάχνουν στα μέτρα σου ένα κεντρικό κράτος το οποίο πολύ εύκολα μπορείς να παραλύσεις. Και τότε όλες οι σημερινές εξουσίες της ΚΔ μαζί με την ΑΟΖ και το FIR θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία της Τουρκίας, ως της πιο δυνατής και πιο θρασείας χώρας της περιοχής κι εσύ φοβάσαι, δήθεν, για την Ένωση.

Μας ρυμουλκήσατε σχεδόν πάνω στις καθαρές τούρκικες θέσεις σας, ήδη αισθανόμαστε τη δυσωδία του Αττίλα κι εσύ φοβάσαι την Ένωση.

Ο Ελληνισμός, εάν η λύση που προωθείται επικρατήσει, δεν έχει ούτε ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Κι εσύ προκαλείς τη νοημοσύνη, ακόμη και των πιο ανόητων, ότι φοβάσαι την Ένωση.

Να σου μιλήσω πιο ειλικρινά. Την Ένωση την έχουμε ήδη πετύχει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι το πρόβλημά σου. Τη δε ατόφια Ένωση χάρη στους φίλους σας Άγγλους τη χάσαμε προ πολλού.

Ω της υποκρισίας το απύθμενο θράσος σας κύριε Ακιντζί.

Όμως σε ευχαριστούμε γιατί μας έδειξες πώς θα είμαστε οι Έλληνες μετά τη …λύση σας. Μας ανοίξατε τα μάτια μας. Η Πρόνοια του Αγίου Θεού φρόντισε γι' αυτό.

Το σκίτσο (πάνω) μιλά από μόνο του. Δείχνει πώς θα είναι η Κύπρος της ….λύσης σας. Το κεντρικό κράτος με όλες τις εξουσίες της ΚΔ στην πλήρη διάθεσή σας. Και του Σουλτάνου βεβαίως.

Και την πορεία του εφικτού, όπου το εκάστοτε εφικτό το καθιστούσατε ανέφικτο μέχρι να σας ακολουθήσουμε μέχρι τις καθαρές τούρκικες θέσεις σας. Και ήδη αισθανόμαστε τη δυσωδία του Αττίλα που αρχίσαμε να ψηλαφούμε.

Κι εσείς δήθεν καμώνεστε ότι φοβάστε για την Ένωση.

*Ιατρός.

Ανδρέας Γ. Δημητρίου

πηγή: http://www.philenews.com/el-gr/f-me-apopsi-eponymes-gnomes/385/353790/apantisi-ston-akintzi?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page