Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

Please reload

Εθνικό κατάντημα Προεδρικού-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

 

Σε πλήρη συμπόρευση με ξένα κέντρα, αποδέχονται νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής της Κύπρου

Ποιοι πρωτοστάτησαν στην Κύπρο στις επιθέσεις κατά του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά; Οι εφημερίδες «Πολίτης» και «Αλήθεια». Έντυπα με ανανικές καταβολές και με στενές διασυνδέσεις με το Προεδρικό και τον ΔΗΣΥ. Από τις πηγές αυτές, αντλούν τις πληροφορίες και λαμβάνουν το σήμα έναρξης των επιθέσεων κατά του Κοτζιά. Από το Μον Πελεράν μέχρι τη Γενεύη, ως σήμερα, επιτίθενται κατά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, ενεργώντας ως βαποράκια της κυβερνητικής προπαγάνδας.

 

Μίας προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί απεγνωσμένα να βρει θύματα των δικών της ολέθριων χειρισμών και της επίσης απεγνωσμένης προσπάθειας απενοχοποίησης της Τουρκίας. Προκειμένου να διατηρήσει το μέγα ψεύδος πως η Τουρκία άλλαξε ρότα, θέλει λύση και κατανοεί τα ωφελήματα που θα επέλθουν για την ίδια από τη λύση. Πρόκειται για παραμύθια που μας σερβίρει εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ του Αβέρωφ και το εμβολιασθέν με τις ενδοτικές θέσεις του ΑΔΗΣΟΚ, ΑΚΕΛ του Άντρου Κυπριανού.

Εδώ δεν μιλούμε για λανθασμένη πολιτική. Ούτε για ολέθρια λάθη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εθνικό κατάντημα. Διότι, όταν επιχειρείται αυτό το πολιτικό ανοσιούργημα, να καλύπτονται οι τουρκικές διχοτομικές θέσεις, να καλύπτεται η τουρκική ευθύνη για τα ναυάγια, και να πυροβολείται η Ελλάδα, τότε δεν μιλούμε απλώς για απαράδεκτες καταστάσεις. Δικαιούμαστε να μιλούμε για εθνικά ανοσιουργήματα.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ξεκάθαρος και ορθότατος. «Κάθε φορά που συναντώνται οι δύο πλευρές για να συζητήσουν το Κυπριακό, αντί κάποιοι να διαπιστώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας και την έλλειψη θέλησης για πραγματική λύση του Κυπριακού, καθότι επιμένει να διατηρήσει τα εγγυητικά της δικαιώματα, επιρρίπτουν ευθύνες σε μένα... Αυτά είναι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα πράγματα, προκειμένου να δώσουν άλλοθι στην απαράδεκτη στάση που κρατούν ορισμένες πλευρές στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό», δήλωσε.

Ποιοι είναι αυτοί οι «κάποιοι», που κρύβουν τις ευθύνες της Τουρκίας; Η κυπριακή κυβέρνηση και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Σχεδιασμένα και μεθοδευμένα δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με κατασκευασμένες ειδήσεις και «αναλύσεις» περί λαθών του Κοτζιά, προκειμένου να αποδείξουν πως η Τουρκία θέλει λύση, αλλά τη λύση την υπονομεύει ο Κοτζιάς!

Είναι τυχαίο που ο Άντρος Κυπριανού και το Προεδρικό δια του Νίκου Χριστοδουλίδη, επιχειρούν να εντοπίσουν θετικά στοιχεία στις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν; Είναι τυχαίο που το Προεδρικό σπεύδει να ισχυριστεί ότι η δήλωση Ερντογάν για ένωση Κοκκίνων-Μόρφου δεν ισχύει, επειδή στον τουρκικό χάρτη δεν αναφέρεται τέτοια πρόταση; Έχουν φθάσει στο κατάντημα να δηλώνουν πως ο Ερντογάν δέχεται αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, όταν ο ίδιος δηλώνει πως τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα φύγουν από την Κύπρο. Και έχουν περιπέσει στο έσχατο κατάντημα, φανερά να στηρίζουν τον Ερντογάν και κρυφίως να υπονομεύουν την Ελλάδα.

Αλλά δεν είναι μόνοι αυτοί οι υπεύθυνοι. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απεκάλυψε πως «δεν είναι μόνο η τουρκική πλευρά, υπάρχουν και άλλοι διεθνείς παράγοντες που θεωρούν ότι είναι καλό να υπάρχει κάποιου είδους κατοχή στην Κύπρο, γιατί τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με αυτά των Τούρκων».

Ποιοι είναι αυτοί «οι διεθνείς παράγοντες», οι οποίοι θέλουν να συνεχιστεί η κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία; Ασφαλέστατα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε δεν είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία που διχοτόμησαν την Κύπρο; Θα έλθουν τώρα να «ξεκάνουν» όσα έκαναν; Η Βρετανία με το διαίρει και βασίλευε, οι ΗΠΑ με το χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και η Ε.Ε. με τα σκληρά Μνημόνια και το κούρεμα καταθέσεων που εκθεμελίωσε την οικονομία και ένα από τα κύρια διαπραγματευτικά όπλα του κυπριακού Ελληνισμού.

Αυτοί είναι οι σύμμαχοι του Νίκου Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Μέσω της διζωνικής ομοσπονδίας, την οποία επέβαλε η αγγλο-τουρκική δολιότητα και την κατέστησαν λάβαρο αγώνα Προεδρικό-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ΗΠΑ, Βρετανία, μεθοδεύουν όχι απλώς διατήρηση, αλλά και νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής.

Ξένα κέντρα μεθοδεύουν τη συντήρηση και νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής και ο Νίκος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ συνοδοιπορούν.

Τι άλλο αποδεικνύει η αποδοχή της Διζωνικής, η αποδοχή της πενταμερούς, η απεμπόληση της διεθνούς διάσκεψης, η παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση, η αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας (όπως δήλωσε πρόσφατα ο Έλληνας πολιτικός Βασίλης Λεβέντης, ο Αλέξης Τσίπρας τού ανέφερε ότι ο Αναστασιάδης αποδέχθηκε την εκ περιτροπής), η αποδοχή της νομιμοποίησης του ψευδοκράτους σε «συνιστών τουρκοκυπριακό κράτος», η άρνηση να δηλωθεί ότι η επιστροφή της Μόρφου αποτελεί κόκκινη γραμμή και τόσα άλλα που περιλαμβάνονται στις υποχωρήσεις Αναστασιάδη;

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, σε πλήρη συμπόρευση και συνεργασία με ξένα κέντρα, αποδέχονται πλέον τη συνέχιση μίας νομιμοποιημένης τουρκικής κατοχής της Κύπρου.


Τα άλλα που δηλώνουν περί επανένωσης, απελευθέρωσης, απαλλαγής από την κατοχή και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων είναι στάχτη στα μάτια των αφελών...

 

πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/397522/ethniko-katantima-proedrikoudisyakel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc