Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

Please reload

Στην Γενεύη ετοίμασαν την διάλυση, Nuland και Eide – Ακόμη κινδυνεύουμε.

 

Η βάση της εφαρμογής της ΔΔΟ έχει τεθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2014 με την συμφωνία μεταξύ Αναστασιάδη και Έρογλου. Αρχιτέκτονας της συμφωνίας αυτής ήταν η Βικτορία Νουλαντ.

 

 Με αυτή την συμφωνία οι Τ/Κ πέτυχαν την πολιτική ισότητα που είναι βασικό συστατικό της ΔΔΟ, ούτως ώστε τα δυο ισότιμα κράτη να αποτελέσουν την νέα δομή της ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας. Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο για να τεθεί σε εφαρμογή η εξίσωση των δυο κρατών και η εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Το επόμενο στάδιο ήταν η πενταμερής. Στην πενταμερή της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου, η αρχιτέκτονας της όλης πλεκτάνης Βικτορία Νουλαντ με συνεργό τον Έσπεν Έιντε, είχαν έτοιμο συμφωνητικό έγγραφο για τα κριτήρια των εγγυήσεων  που θα υπέγραφαν οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων. Με τις υπόγραφες των Αναστασιάδη και Ακιντζί, ως ηγέτων των δυο κοινοτήτων, η ΚΔ θα εξαφανιζόταν.

 

Τα δημοψηφίσματα θα ήταν πλέον άνευ σημασίας και οι 10 διαφορές θα μεταφερόντουσαν σε τεχνικές επιτροπές για επίλυση μετά την λύση. Θα επιτύγχαναν και μια ερμαφρόδιτη συμφωνία με διπλωματική ασάφεια και με συγκερασμό εκ περιτροπής προεδρία, εδαφικού, εγγυήσεις, με μακρόχρονα χρονοδιαγράμματα, και η ΔΔΟ θα ήταν γεγονός.

 

Προς το παρόν αποφύγαμε αυτόν τον κίνδυνο λόγο της σθεναρής στάσης του Νίκου Κοτζια. Ο κίνδυνος ωστόσο δεν έχει εξαλειφθεί διότι κράτησαν την πενταμερή στον αναπνευστήρα μόνο και μόνο για να πάρουν  τις υπογραφές των δυο ισότιμων ηγετών για να πετύχουν τον στόχο τους..

 

Αυτά φανερώνουν οι δηλώσεις των Ακιντζί, Ερτογαν, Τσαβουσογλου, Γιλτιριμ.

 

πηγή: https://politicsreveal.com/2017/01/16/%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-%CE%B5-%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%B5/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc