top of page
ΠΑΠΑΥΕΡΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΟΧΙ
grivas55
13767315_10208674866404394_4709351725421905076_o
ΕΛΔΥΚ ΒΡΑΚΑΣ
τασσος παπαδοπουλοσ
ΣΗΜΕΑ ΕΛΗΝΗΚΙ ΠΑΤΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ανδρέας Αρέστη
12522944_10154542566941988_2025522437328010567_n
ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ
denksexnw7
12523885_1036625353050441_8338139095597581358_n
Kiriakos-Matsis
greek-flag-wind-part-series-36078593
12573156_1542092732772087_8233553511268743724_n
13692536_1371319412883028_7234027469146013113_n
I SURRENDER EOKA 1955

ΟΦΕΙΛΕΙ να παραιτηθεί ΤΩΡΑ!


Η πρώτη αρετή ενός σοβαρού πολιτικού είναι ο σεβασμός των προσδοκιών των πολιτών και η ικανοποίηση των ελπίδων τους. Κυρίως, είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων τους, η διεκδίκηση των δικαίων και δικαιωμάτων τους και η διασφάλιση, με κάθε τρόπο και μέσο, της βιολογικής και εθνικής επιβίωσης και ασφάλειάς τους. Ο εκάστοτε Πρόεδρος ορκίζεται να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητα και την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διακαής επιθυμία και έννομη αξίωση των Ελλήνων της Κύπρου είναι η απαλλαγή από τον τουρκικό ζυγό και η απελευθέρωση της πατρίδας μας διά της εξεύρεσης μιας, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, λύσης, που να στηρίζεται στις αρχές, αξίες, δημοκρατικά θέσμια και θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα, που αποτελούν το πανίσχυρο θεμελίωμα της Ευρώπης, στην οποία ανήκουμε.

Ο Ν. Αναστασιάδης εξελέγη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με ασυγκράτητες διακηρύξεις και βροντερές δεσμεύσεις προς κόμματα και προς τους πολίτες. Δεσμεύτηκε να απορρίψει τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ. Δεσμεύτηκε να διεκδικήσει απαλλαγή από τις τουρκικές εγγυήσεις, αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και όλων των εποίκων. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα αποδεχόταν ποτέ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα αποδεχόταν ποτέ πενταμερή για το Κυπριακό, που εδώ και 42 χρόνια η Τουρκία και οι υποτελείς της αξιώνουν ανένδοτα. Δεσμεύτηκε να μη φέρει λύση παρόμοια με το σχέδιο Ανάν που ο ίδιος, με εκφοβισμούς και εκβιασμούς, επέμενε το 2004 να το μπήξει στον κυπριακό λαό. Δεσμεύτηκε έναντι κομμάτων και των πολιτών ότι θα εργαζόταν για λύση που θα λειτουργούσε, θα άντεχε στον χρόνο και, προπάντων, θα ανταποκρινόταν στις ανησυχίες και στις νόμιμες αξιώσεις των Ελλήνων για ασφάλεια και ελευθερία. Δεσμεύτηκε πως οι ώμοι του ενός δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος μιας απόφασης για λύση. Δεσμεύτηκε ότι, τουλάχιστον στο Κυπριακό, θα προδιαβουλευόταν, θα συνδιαβουλευόταν με τους εθνικούς συμβούλους και όλοι θα συναποφάσιζαν περί του πρακτέου. Δεσμεύτηκε ότι θα έκτιζε ενότητα λαού και ηγεσίας. Δεσμεύτηκε ότι θα επέστρεφαν τουλάχιστον 100.000 πρόσφυγες.

Εξαπάτησε τους πάντες! Κόμματα και πολίτες. Αναίρεσε με απίστευτη ανευθυνότητα όλες τις δεσμεύσεις του. Γελοιοποίησε και κατήργησε όλες τις κόκκινες γραμμές που, για 42 χρόνια, οι προκάτοχοί του δεν διανοήθηκαν να παραβιάσουν. Εψεύσθη ασύστολα, αδίστακτα και ξεδιάντροπα κατ’ επανάληψιν. Συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται με ανακόλουθο τρόπο και πολιτικά ασύγγνωστη, αχαρακτήριστη και φονική επιπολαιότητα. Κατήντησε ο πιο αναξιόπιστος, ανεπαρκής και ανάξιος Πρόεδρος από κτίσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου 2016, ενσυνείδητα υπετάγη χωρίς αντίσταση και χωρίς αντάλλαγμα, στους Τούρκους. Δήθεν για να συνεχιστεί ο διάλογος. Και επειδή, τάχα, ο σουλτάνος θα προσαρτούσε τα κατεχόμενα.

Αποδέχτηκε όλους τους όρους των Τούρκων και ειδικά τη σύγκληση πενταμερούς, που για 42 χρόνια ήταν απροσπέλαστη κόκκινη γραμμή για την ελληνική πλευρά. Για ένα και πλέον μήνα, με τη συνεπικουρία των Ι. Κασουλίδη, Αβ. Νεοφύτου, Κυβ. Εκπροσώπου και συναγερμικών αξιωματούχων, ο Ν. Αναστασιάδης περίπαιζε βάναυσα τους πολίτες ότι, «πολυμερής» θα είναι η διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη. Και ότι «αδιαμφισβήτητα» η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι παρούσα. Ότι «πρέπει» η Ε.Ε. και τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ να είναι παρόντα. Με τη συνέντευξή του (στον «Πολίτη», 1/1/2017 και προηγουμένως στην αθηναϊκή «Καθημερινή» - 25/12/2016), επιβεβαίωσε ότι είναι άκρως επικίνδυνος να χειρίζεται το παρόν και το μέλλον, τη βιολογική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Προσχώρησε πλήρως στην τουρκική στοχοθεσία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη, 4/1/2017, μετά από συνάντησή του με τον εγκάθετο της τουρκικής κατοχής, παραδέχτηκε ότι πενταμερής -και όχι πολυμερής, όπως ψευδέστατα διαβεβαίωνε- θα ήταν η διάσκεψη της Γενεύης, με περιθωριοποίηση της Ε.Ε. και των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ. Κυρίως, με αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που με τις ακαταλόγιστες αποφάσεις του συμβάλλει ώστε οι Τούρκοι να τη χαρακτηρίζουν ως «εκλιπούσα». Ο Ν. Αναστασιάδης γιατί μετέβη στη Γενεύη; Τι προσδοκούσε; Παρά τα καθημερινά ψεύδη και την ενσυνείδητη παραπλάνηση του λαού, η διάσκεψη της Γενεύης αποτέλεσε το Βατερλώ της πολιτικής του - και της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν ουσιαστικά απούσα και εκλιπούσα. Για έναν απλό αλλά οδυνηρό λόγο: Παρά τη δήλωση Αναστασιάδη ότι συμμετείχε στη διάσκεψη και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία δεν θα παρακαθόταν ποτέ με τον Πρόεδρο αφού από το 1963 δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία. Απόδειξη; Οι ύβρεις και οι εφορμήσεις Τσαβούσογλου εναντίον των πάντων και κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος τι απεκόμισε από τη Γενεύη; Πρώτον, έναν απαράδεκτο χάρτη και την… ελπίδα ότι η θεσμοθετημένη, πλέον, με βούλα Αναστασιάδη, πενταμερής θα… καταλήξει σε αποφάσεις για την ασφάλεια και τα στρατεύματα. Δεύτερον, ο σουλτάνος τού διεμήνυσε προχθές Παρασκευή ότι ο Αττίλας δεν αποχωρεί, οι εγγυήσεις διατηρούνται και, έτι χειρότερο, αξιώνει και την περιοχή Πύργου Τηλλυρίας για να ενώσει την μη επιστρεφόμενη Μόρφου με τα Κόκκινα. Αυτό είναι το… «νενικήκαμεν» του Προέδρου μετά από όλες τις ολέθριες υποχωρήσεις του, που δεν κατάφεραν να εξημερώσουν αλλά να αποθρασύνουν το αττιλικό θηρίο.

Οι πολίτες δεν εξέλεξαν τον Ν. Αναστασιάδη ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να την καταλύσει και να την παραδώσει στην Τουρκία. Οι πολίτες δεν τον εξουσιοδότησαν να αποδεχτεί τους τουρκικούς όρους που, αφεύκτως, οδηγούν στην τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση της Κύπρου. Οι πολίτες δεν τον εξουσιοδότησαν να μετατρέψει ένα ευρωπαϊκό κράτος σε τουρκικό προτεκτοράτο. Οι πολίτες δεν τον ανέδειξαν στην Προεδρία του κράτους για να παραδώσει κοινότητα υπό εξαφάνιση. Προπάντων, δεν τον εξουσιοδότησαν ποτέ να μεταβεί στη Γενεύη για να διαπραγματευτεί με τουρκικούς όρους την τουρκοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, ο Ν. Αναστασιάδης δεν έχει άλλη επιλογή παρά να υποβάλει, έστω και σήμερα, την παραίτησή του, να προσφύγει πάραυτα στη λαϊκή ετυμηγορία για να διαπιστώσει αν οι πολίτες εγκρίνουν και αν τον εξουσιοδοτούν να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να τους μετατρέψει σε γιουσουφάκια του σουλτάνου Ερντογάν. Οφείλει, έστω και σήμερα, να παραιτηθεί και να ζητήσει ανανέωση της εντολής του να διαπραγματεύεται με τουρκικούς όρους το μέλλον και την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Διαφορετικά, να αποσυρθεί αμέσως στην οικία του και με τις τύψεις του για τα τόσα πολλά ολέθρια και εθνικά καταστροφικά διέπραξε σε βάρος αυτού του τόπου και σε τόσο λίγο χρόνο.

Ανεξίτηλα κατεγράφησαν τα ολέθρια αποτελέσματα της ανεπάρκειας, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας, της ψευδολογίας, της ανευθυνότητας και της πλήρους αδυναμίας του στην αντίληψη των διαχρονικών και σημερινών τουρκικών επεκτατικών σχεδίων ή της έλλειψης επαρκούς και νηφάλιας κατανόησης του Τούρκου και των αταλάντευτων σχεδίων του σε βάρος της Κύπρου και των Ελλήνων. Η Γενεύη δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει η απαρχή του ενταφιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κηδεία της τρισχιλιετούς ιστορίας του κυπριακού Ελληνισμού.

πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/396412/ofeilei-na-paraitithei-tora#sthash.cEHpjy1J.dpuf

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page