Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

July 16, 2019

Please reload

Επεμβατικά δικαιώματα

 

Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης και άλλοι, επιμένουν εδώ και καιρό να δηλώνουν ότι με βάση τις υφιστάμενες Συνθήκες η Τουρκία έχει στην Κύπρο επεμβατικά δικαιώματα. Το σχολιάσαμε και πρόσφατα για να υποδείξουμε ότι είναι απαράδεκτοι όταν για πρόσκαιρες κομματικές πολιτικές καταρρίπτουν τα επιχειρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που για δεκαετίες πέτυχε να απορρίπτει αυτό τον τουρκικό ισχυρισμό περί «επεμβατικών δικαιωμάτων». Τα είπε ξανά το Σάββατο ο κ. Νεοφύτου.

 

Επειδή όταν τους απαντούσαμε εμείς, οι οπαδοί κι οι αυλοκόλακες μας έβριζαν, μαζί κι ο Τορναρίτης, και υιοθετούσαν με αρρωστημένο φανατισμό τον τουρκικό ισχυρισμό, πρέπει σήμερα, για λόγους ιστορίας να σημειώσουμε: Χτες το πρωί στο ΡΙΚ, ο Αλέκος Μαρκίδης, απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης. Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα, έλεγε, και μάλιστα, χρησιμοποίησε τον όρο: «Αυτοπυροβολούμεθα». Αλλά και ο Γιαννάκης Κασουλίδης, σε συνέντευξη την Κυριακή στην εφ. «Πολίτης», είπε το εξής: «Ουδέποτε η Τουρκία είχε συμβατικό δικαίωμα για μονομερή στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο, όπως κι αν διαβάσουμε τη Συνθήκη Εγγυήσεων του 1960».

 

Μακάρι να καταλάβουν, τώρα, που τους τα λένε κι οι δικοί τους, και να κόψουν αυτό τον επικίνδυνο αμανέ, οι φωστήρες του κυβερνώντος κόμματος.


Αρ. Μιχ.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc