top of page

Όχι μόνο για τον Ακιντζί, αλλά και γιά τον ΟΗΕ ο κ. Αναστασιάδης είναι αρχηγός κοινότητας


Τα πρώτα …αποτελέσματα, παράγουν οι χειρισμοί του Νίκου Αναστασιάδη πριν ακόμη φθάσει στην Γενεύη, καθώς ήδη οι υπηρεσίες του ΟΗΕ τον υποβαθμίζουν σε «ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας». Αν ήμουν κακός άνθρωπος θα έλεγα ότι στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη προς όλα τα διεθνή ΜΜΕ που θα καλύψουν τις συνομιλιες, αναφέρουν τον Νίκο Αναστασιάδη να έπεται του Μουσταφά Ακιντζι.

Κάποιοι θα βρουν ως δικαιολογία την αλφαβητική σειρά. Αλλά, Πρόεδρος κράτους είναι ο Αναστασιάδης. Δεν είναι ηγέτης ενός παράνομου ψευτοκρατιδίου, που δημιουργήθηκε με τη δύναμη των όπλων του Αττίλα. Έλεος πιά…

Στο ενημερωτικό email του ΟΗΕ αναφέρεται ότι οι συνομιλιες για το Κυπριακό επαναλαμβάνονται στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη στο Παλάτι των Εθνών από τις 9-11 Ιανουαρίου με την συμμετοχή « του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζι , του ηγέτη των Ελληνοκυπρίων Νίκου Αναστασιάδη και των αντιπροσωπειών τους». Οι συνομιλιες θα λάβουν χώρα υπό την αιγίδα του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άϊντα.

Μετά από τις 12 Ιανουαρίου 2017 θα συγκληθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο με την προσθήκη των Εγγυητριών Δυνάμεων. Άλλα σχετιζόμενα μέρη μπορεί να προσκληθούν να συμμετάσχουν εάν χρειασθεί…» .

Το Γραφείο Τύπου του ΟΗΕ δεν λειτουργεί φυσικά αυτοβούλως αλλά σε συνεννόηση με το επιτελείο του Εσπεν Άϊντα και έτσι κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι η υποβάθμιση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε εκπρόσωπο κοινότητας, καθώς πάνω σε αυτό το πλαίσιο στήθηκε η παγίδα της 1ης Δεκεμβρίου.

Εξάλλου και με τις δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης, παραδέχθηκε ότι αυτό που ονόμαζε ..Πολυμερή Διάσκεψη, που κατόπιν υποστήριζε ότι είναι Τετραμερής (η Κυπριακή Δημοκρατία και οι τρεις Εγγυήτριες Δυνάμεις), δεν είναι τελικά τίποτα περισσότερο από αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε απαιτήσει η τουρκική πλευρά, δηλαδή Πενταμερής όπου θα εκπροσωπηθούν οι τρεις Εγγυήτριες Δυνάμεις και οι δυο κοινότητες.

Ο κ. Αναστασιάδης αντί να επιχειρήσει να ανατρέψει αυτή την αρνητική εξέλιξη ασχολήθηκε με το να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας -μόνος αυτός- ότι θα παρίσταται στην Γενεύη με διπλή ιδιότητα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Όμως περί αυτού δεν εχει γίνει καμία απολύτως αναφορά από οποιονδήποτε άλλον παράγοντα και εις το χθεσινοβραδυνό ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο ΟΗΕ είναι αποκαλυπτικό για την ιδιότητα με την οποία τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προσκαλέσει και θα υποδεχθούν τον Νίκο Αναστασιάδη.

Και αυτή δυστυχώς δεν είναι η ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Από: Press_Geneva Αποστολή: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017 7:47 μμ Θέμα: Note to correspondents – Useful information ahead of the Cyprus Talks / Note aux correspondants – Informations utiles en amont de la tenue des pourparlers sur Chypre

Note to correspondents Cyprus Talks, 9-11 January 2017 Conference on Cyprus, from 12 January 2017 The Cyprus Talks will resume at the United Nations in Geneva, at the Palais des Nations, from 9 to 11 January 2017 with the participation of the Turkish Cypriot leader, Mustafa Akýncý, the Greek Cypriot leader, Nicos Anastasiades, and their delegations. The talks are being held under the auspices of the Special Advisor to the United Nations Secretary-General on Cyprus, Espen Barth Eide. Then, from 12 January 2017, a Conference on Cyprus will be convened with the added participation of the guarantor powers. Other relevant parties shall be invited to participate if needed. Accredited members of the media attending these talks will find the following information useful. We will keep you informed of any developments in the coming days. Πηγή: Όχι μόνο για τον Ακιντζί, αλλά και γιά τον ΟΗΕ ο κ. Αναστασιάδης είναι αρχηγός κοινότητας http://mignatiou.com/2017/01/ochi-mono-gia-ton-akintzi-alla-ke-ton-oie-o-k-anastasiadis-ine-archigos-kinotitas/

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page