Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

Please reload

Άγγελος Συρίγος: Δεν υπάρχουν οι προοπτικές για την επίλυση του Κυπριακού τη δεδομένη στιγμή

 

Στην εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν οι προοπτικές για την επίλυση του Κυπριακού τη δεδομένη στιγμή προχώρησε, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος.

 

Ο κ. Συρίγος είπε ότι αρκετά σημεία των συζητήσεων καλύπτονται από μυστικότητα, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων των δύο πλευρών για τις εγγυήσεις. Όπως ανέφερε, Ελλάδα και Κύπρος θεωρούν τον θεσμό παρωχημένο ενώ η τουρκική πλευρά θέλει τις εγγυήσεις, ώστε, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, να μπορέσει να διατηρήσει τα στρατεύματα κατοχής αρκετό καιρό μετά τη συμφωνία.

 

Το σημαντικότερο ζήτημα, εκτίμησε ο ίδιος, είναι η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, κάτι που σχετίζεται και με τα εδάφη που θα περιέλθουν και το πότε θα συμβεί αυτό στην κυπριακή πλευρά. «Καλό είναι να υπάρχουν καθαρές λύσεις, έστω και επώδυνες, παρά να υπάρχουν μπερδεμένες διαδικασίες» υποστήριξε, υπενθυμίζοντας ότι αν και το 1923 η Συνθήκη της Λωζάνης προέβλεπε τη διαδικασία υπολογισμού των εκατέρωθεν περιουσιών, το ζήτημα λύθηκε από τον Βενιζέλο σε επίπεδο κρατών.

 

Για την συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. «Εάν τα πράγματα δεν προχωρήσουν στο Κυπριακό, το πιθανότερο είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός να μη συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο και να γίνει μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών» είπε ο κ. Συρίγος.

 

04/01/2017 10:25 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα

Πηγή: Άγγελος Συρίγος: Δεν υπάρχουν οι προοπτικές για την επίλυση του Κυπριακού τη δεδομένη στιγμή http://mignatiou.com/2017/01/angelos-sirigos-den-iparchoun-i-prooptikes-gia-tin-epilisi-tou-kipriakou-ti-dedomeni-stigmi/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc