top of page

Ο μαρτυριάρης ο Έιντε…


ΗΚυπριακή Δημοκρατία δεν περιελήφθη ρητώς στο ανακοινωθέν των Ην. Εθνών για τη Διεθνή Διάσκεψη. Εάν δεν είναι εκλιπούσα, ακόμη, σίγουρα, όπως έχουν στήσει το παιχνίδι, αγνοείται η τύχη της. Ο ένας λέει έτσι και ο άλλως αλλιώς. Και ο Έιντε ακόμη και προχθές, αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, δήλωσε ότι όσα λένε οι εμπλεκόμενοι δημόσια δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα! Δεν είναι η πρώτη φορά που το δήλωσε και επιβεβαιώθηκε. Με άλλα λόγια, τι μας είπε ο κ. Έιντε: Ότι μας δουλεύουν! Και ο ίδιος επιδίδεται σε μια μυστική διπλωματία επιδιαιτησίας. Διότι, όπως είπε, η διαδικασία ώς εδώ ήταν κυπριακή υπόθεση, στο θέμα της ασφάλειας έχει λόγο και ο ΟΗΕ. Εάν λάβουμε υπόψη τι ρητώς αναφέρει ο Χάρτης των Ην. Εθνών, η διεθνής κοινότητα και δη ο ΟΗΕ δεν μπορούν να αποδεχθούν παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεων.

Από την άλλη, όμως, επειδή ώς τώρα ο ΟΗΕ δεν ενήργησε με βάση το δίκαιο και τη Χάρτα του, αλλά επί τη βάσει των κανόνων ισχύος, λογικό είναι να υιοθετήσει την πεπατημένη. Έκπληξη θα ήταν το αντίθετο. Γιατί, όμως, να φταίει ο ΟΗΕ, όταν η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία αφήνει τα πάντα στο φλου! Και επιδίδεται σε μια διαδικασία για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Απλά πράγματα: Εφόσον δεν αποδεχόμαστε παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και το καθεστώς των εγγυήσεων, τότε για ένα και μόνο λόγο θα πρέπει να μεταβεί ο Πρόεδρος, με τον θεσμό του, και όχι ως Κοινοτάρχης, στη Γενεύη: Για την κατάργησή τους. Των εγγυήσεων δικαιωμάτων και όχι τη δική του θεσμική ιδιότητα. Του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ερώτημα: Υπάρχει κάτι άλλο εκτός από την κατάργηση των εγγυήσεων που θα μπορούσε να δεχθεί; Ήδη έχει δεχθεί αρκετά. Που δεν δικαιολογούνται. Και δεν χωνεύονται, αφού διαλύουν την Κυπριακή Δημοκρατία και την αντικαθιστούν από δυο ισότιμου καθεστώτος συνιστώντα κράτη, εκ των οποίων το ένα θα είναι το σημερινό ψευδοκράτος. Ακόμη και προχθές, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας στην αντιπολίτευση, ισχυριζόταν ότι με τη λύση θα εφαρμοστούν οι βασικές ελευθερίες, αλλά όπως διευκρίνιζε, μόνο το 20% όσων θα δηλώσουν μόνιμη κατοικία στο βορρά θα έχουν δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές εκλογές.

Μεγάλη επιτυχία!

Θα έχει δικαίωμα ψήφου το 20% στις δημοτικές και καθόλου στις εθνικές εκλογές. Εν ολίγοις, στον βορρά θα έχουμε ως Έλληνες τα δικαιώματα που έχουμε σε μια ξένη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα εφαρμοστούν οι βασικές ελευθερίες μέσα από αποκλίσεις και αν μας αφήσουν; Και τώρα, αν υπογράψουν κάποιοι στον Ακιντζί, θα τους τις προσφέρει ως αντάλλαγμα της αναγνώρισης. Και τα τονίζουμε αυτά, διότι η πατρίδα είναι συμφυής με την ψήφο. Την οποία μας στερούν! Για να έχουν οι Τουρκοκύπριοι και οι έποικοι την πλειοψηφία επί του εδάφους και του πληθυσμού. Για να μπορούν να διοικούν. Μόνοι και αμετάκλητα, όπως αναφέρει και η αντιδήλωση της 11ης Φεβρουαρίου, έχοντας ανά χείρας το κατάλοιπο εξουσίας και τη χωριστή πηγή εξουσίας, δηλαδή την κυριαρχία. Και χωρίς να υπάρχει πουθενά η νομική έννοια του ενός και μόνου λαού. Και αυτά, όπως και άλλα, έχουν γίνει δεκτά, για να είναι ο βορράς εσαεί τουρκικός. Ερώτημα: Αυτό είναι ή όχι η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής, δηλαδή του γεωγραφικού, πληθυσμιακού και διοικητικού διαχωρισμού της Κύπρου; Ωραία λύση… Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Και ο κ. Έιντε τις δικές του, ο οποίος επιβεβαιώνεται,όταν δηλώνει ότι, τα όσα κατά καιρούς λένε οι εμπλεκόμενοι, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Άλλα λένε δημόσια και άλλα με τον ίδιο και προφανώς μεταξύ τους. Δηλαδή μας δουλεύουν. Ο μαρτυριάρης ο Έιντε το λέει, όχι εμείς…

πηγή: //www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/387474/o-martyriaris-o-einte#sthash.VkZVU3s6.dpuf

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page