Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

Please reload

ΔΗ.ΣΥ.-Α.Κ.Ε.Λ., οι Μάσκες Πέφτουν

 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ για ακόμη μια φορά αρνήθηκαν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα κατά της διατήρησης των τουρκικών εγγυήσεων και κατά της παραμονής τουρκικού στρατού στην Κύπρο.

 

Αρνήθηκαν επίσης να υπερψηφίσουν την αναφορά για την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης, για να μπορέσει να συζητήσει την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

 

Τα δύο κόμματα, συμπλέοντας πλήρως και πάλι, κρύφτηκαν πίσω από διαδικαστικές αλχημείες και για δεύτερη φορά απέτρεψαν την έκδοση ψηφίσματος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που προτάθηκε από το Κίνημα Οικολόγων και υποστηρίχθηκε από όλα τα υπόλοιπα κόμματα και που αξιώνει την κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων, την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, ως επίσης και την απαίτηση για την επίσημη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης.

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αρνήθηκαν να στείλουν μηνύματα, προς πάσα κατεύθυνση, που αντανακλούν τη σταθερή θέση της πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων, κατά των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού, λίγες εβδομάδες πριν τη σύγκληση της πενταμερούς διάσκεψης για την πτυχή της Ασφάλειας.

 

Ας αναλογιστούν επιτέλους τι εικόνα είναι που στέλνουν στην Τουρκία και στον Ερντογάν, με την απροθυμία τους να διακηρύξουν την αντίθεση τους στην διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων.

 

Ας αναλογιστούν επιτέλους τι εικόνα είναι που στέλνουν προς πάσα κατεύθυνση, τη στιγμή που η κυβέρνηση δηλώνει πως καταβάλλει προσπάθειες για να παρευρεθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάσκεψη της Γενεύης, έστω και κατόπιν εορτής.

 

Ας μην έχουν καμία αμφιβολία πως με τη συμπεριφορά τους ενθαρρύνουν και εκτρέφουν την τούρκικη αδιαλλαξία και αυτή τη συμπεριφορά, θα την πληρώσει δυστυχώς ο λαός μας.

 

Γραφείο Τύπου, ΔΗ.ΚΟ.
9 Δεκεμβρίου 2016

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc