Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

Please reload

Τρομάζουμε στην ιδέα...

 

Είναι απολύτως σεβαστή η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι στις συνομιλίες έχει επιτύχει για τους Ελληνοκυπρίους τα βασικά δικαιώματα που προνοεί ακόμη και η ΕΕ, όπως η επιστροφή, η εγκατάσταση, το δικαίωμα της περιουσίας και του επαγγέλματος. Η άποψη του Προέδρου είναι σεβαστή. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι ορθή. Ενδεχομένως να είναι η μισή αλήθεια, που δύναται να αλλάζει την ουσία και τη δημοκρατική πραγματικότητα. Υπάρχει, λοιπόν, και η άλλη ανάγνωση.

 

Πώς όλα αυτά τα δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί όταν:


1. Υπάρχει απόκλιση για την αγορά και πώληση περιουσιών στο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος αορίστου χρόνου. Μάλιστα, ο κ. Ακιντζί ισχυρίζεται πως αυτός έχει τη δικαιοδοσία και, ως εκ τούτου, ότι έχει επιτύχει εκτός από την πλειοψηφία επί του πληθυσμού και αυτήν επί του εδάφους.

2. Δεν θα μπορούν όσοι επιστρέψουν να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές παρά μόνο το 20% και ουχί, βεβαίως, στις εθνικές. Θα ψηφίζουν στον Νότο. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το δικαίωμα του ετεροδημότη, το οποίο έχει να κάνει με τον τόπο όπου επιλέγει κάποιος να ψηφίζει. Στη δική μας περίπτωση έχει να κάνει με ρατσιστικά κριτήρια, καθώς και με τον πάγιο στρατηγικό στόχο της Άγκυρας που θέλει τους Τουρκοκύπριους και την ίδια να έχουν εσαεί την πλειοψηφία και τον έλεγχο της διοίκησης στον Βορρά.

Ως νομικός που είστε, θα συμφωνείτε, κύριε Πρόεδρε, πως το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι το φέρουμε μαζί μας ως άτομα. Είναι αυθύπαρκτο. Συνυπάρχει με την πατρίδα μας. Είναι η ταύτισή μας μαζί της. Με ό,τι έχει συμφωνηθεί ώς σήμερα, η μετάβαση στον Βορρά, ακόμη και αν δεχθούμε τη θέση σας περί κατοχύρωσης βασικών ελευθεριών, δεν θα αφορά σε ενιαία και μία πατρίδα και κράτος. Τα δικαιώματα, στα οποία αναφέρεστε, τα έχουμε σε όλα τα ξένα ευρωπαϊκά κράτη. Εκείνο που δεν έχουμε επειδή δεν είναι η πατρίδα μας είναι το δικαίωμα της ψήφου.

Άλλωστε, και τώρα εάν κάποιος εξ ημών αναγνωρίσει το ψευδοκράτος θα του επιτρέπεται να εργάζεται και να πληρώνει φόρους όπως και μετά την υπό συζήτηση λύση, ακόμη και να αποταθεί στην Επιτροπή Αποζημιώσεων προκειμένου να αποζημιωθεί και να περάσει η γη του, η πατρίδα μας, σε τουρκικά χέρια.

Ερώτημα, λοιπόν, Κύριε Πρόεδρε: Μήπως τελικά τα περί κατοχύρωσης βασικών ελευθεριών συνιστούν τον μανδύα της νομιμοποίησης του ψευδοκράτους με τη μορφή του ισότιμου καθεστώτος τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους, όπως επιβλήθηκε με την εισβολή; Τρομάζουμε, όπως ορθά θα έλεγε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στην ιδέα να υπογράψουμε μια λύση και να νομιμοποιήσουμε τη διχοτόμηση. Αυτά προς προβληματισμό...

 

πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/385934/tromazoume-stin-idea

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc