top of page

Αν η αντιπολίτευση  έχει ακόμα αξιοπρέπεια…


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι πλέον ασυγκράτητος και ανεξέλεγκτος. Δεν ακούει κανέναν! Δεν σέβεται κανέναν! Απαξιώνει και προσβάλλει τα κόμματα! Γράφει κανονικά τον κυπριακό Ελληνισμό που τον οδηγεί με καλπασμούς προς τουρκοποίηση. Είναι ο πλέον επικίνδυνος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1960. Κατερείπωσε όλες τις δεσμεύσεις, όλες τις υποσχέσεις και όλες τις διαβεβαιώσεις του.

Αυτός ο δήθεν ανένδοτος και, τάχα, σκληρός διαπραγματευτής, παραδόθηκε αμαχητί στον Ερντογάν και στον εδώ εγκάθετό του. Αποδέχτηκε όλους τους τουρκικούς όρους που μόλις λίγες ημέρες προηγουμένως απέρριπτε. Εξουδετέρωσε όλες τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς. Δεσμεύτηκε ότι θα προδιαβουλευόταν, θα συνδιαβουλευόταν και θα προσυμφωνούσε με τις πολιτικές δυνάμεις πριν από κάθε σοβαρή εξέλιξη.

Όλα τα συνέτριψε, όλους τους εξευτέλισε και τα πάντα κατερείπωσε. Μεθαύριο συγκαλεί συνεδρία για να ενημερώσει, δήθεν, το Εθνικό Συμβούλιο, αυτό το Σώμα που με τη συμπεριφορά του ο Ν. Αναστασιάδης καραγκιοζοποίησε και κατεξευτέλισε. Απευθυνόμαστε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

«Αν έχετε ακόμα κάποια ίχνη αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού και ήθους, αν ακόμα σέβεστε τους οργισμένους πολίτες, οφείλετε να πράξετε δύο τινά.

Πρώτον, ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ στην αυριανή συνεδρία-κοροϊδία του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεύτερον, να βγείτε εύτολμα και να καλέσετε μεθαύριο παλλαϊκό συλλαλητήριο έξω από το προεδρικό για να βροντοφωνάξει ο λαός ΟΧΙ στην υπό του Αναστασιάδη επιχειρούμενη τουρκοποίηση του τόπου και των Ελλήνων. Διαφορετικά θα είστε συνένοχοι της τουρκοποίησης της Κύπρου».

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page