top of page

Ο «σύγχρονος ηγέτης» και τα «πεινασμένα κοτόπουλα»


Αναμέναμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προχωρήσει, χθες, σε δημόσια συγγνώμη προς τον κυπριακό λαό, για τους ύμνους που έπλεκε για τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίσκεψή του στην αυλή του «Αρταξέρξη», τον Φεβρουάριο του 2005.

Σημειώνουμε ότι μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, όπου συνάντησε τον Ερντογάν, ο Νίκος Αναστασιάδης έσπευσε τότε να πλέξει το εγκώμιο του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, δηλώνοντας πως «ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας προοδευτικός και σύγχρονος ηγέτης, ο οποίος θέλει λύση του Κυπριακού». Οι προχθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, ότι οι Έλληνες είναι «πεινασμένα κοτόπουλα» και η Κυπριακή Δημοκρατία «Ρωμαίικη διοίκηση της Νότιας Κύπρου», αποκαλύπτουν πόσο... προοδευτικός ηγέτης είναι ο Ερντογάν και πόσο αγωνιά για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ας μην αναφερθούμε και στα άλλα δείγματα... σύγχρονου ηγέτη που καθημερινά δίδει ο Ερντογάν, βάζοντας την Τουρκία και τον λαό της στον γύψο μίας ανελέητης τρομοκρατικής και αιμοσταγούς δικτατορίας. Υπάρχει ακόμη πεδίον δόξης λαμπρό για τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν μία λύση «δίκαιη», «βιώσιμη» και «λειτουργική», αποτέλεσμα ενός «αξιοπρεπούς» συμβιβασμού μεταξύ της χώρας των... πεινασμένων κοτόπουλων και της νεοθωμανικής Τουρκίας. Έχουν όσο χρόνο χρειάζονται οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων και οι ανανικοί υποστηρικτές τους, να φέρουν στην Κύπρο ως νόμιμο εταίρο τον Ερντογάν και το «προοδευτικό, σύγχρονο» σύστημά του, και να τον καταστήσουν πολιτικό συμπέθερο του κυπριακού Ελληνισμού. Ακούμε, όμως, πως και στην Ελλάδα υπάρχει αντίδραση από τα ελληνικά κόμματα κατά των δηλώσεων Ερντογάν. Οι υποκριτές της Αθήνας! Όλοι εκεί, πλην του ΚΚΕ, είναι αναφανδόν τεταγμένοι υπέρ της διζωνικής συνομοσπονδίας με την Τουρκία, και ξαφνικά τους προσγείωσε ο Ερντογάν με τα «πεινασμένα κοτόπουλα». Μα, επιτέλους, κορόιδα, τόσο ανίκανος ηγέτης είναι αυτός ο Ερντογάν, ώστε να μη διαβλέπει τα κέρδη που θα αποκομίσει η Τουρκία από τη λύση του Κυπριακού; Μα καθημερινά του τα αραδιάζουν οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός, το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ, ολόκληρο ανανικό επιτελείο διαφώτισης και προπαγάνδας. Τόση απουσία διορατικότητας διαθέτει αυτός ο νεο-σουλτάνος, ώστε δεν μπορεί να αντιληφθεί πως μόνο με τη λύση του Κυπριακού θα μπορέσει η Τουρκία να καταστεί ενεργειακός παίκτης στην περιοχή; Ο Ερντογάν δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του, ενώ τα φωτεινά μυαλά των ηγετών μας βλέπουν τόσο μακριά, ώστε να οραματίζονται συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανένωση της Κύπρου, βιώσιμη ομοσπονδία με τον Ερντογάν, και όλα εκείνα που περιγράφουν ως λύση, μέσα από τις ψευδαισθήσεις τους. Ο γκαιμπελισμός στην αποθέωσή του.

Αφού τα δύο κόμματα και οι προερχόμενοι από αυτά Πρόεδροι Δημοκρατίας έχουν, όντως, καταντήσει τον λαό μας «πεινασμένα κοτόπουλα», με την οικονομική αφαίμαξη και τη μετατροπή μίας ευημερούσας κοινωνίας σε κοινωνία ανέργων και πεινασμένων, αφού αυτοβούλως και ενσυνειδήτως υποβίβασαν την Κυπριακή Δημοκρατία σε «ρωμαίικη διοίκηση της Νότιας Κύπρου», έρχονται τώρα να διαμαρτυρηθούν ηπίως για όσα ο «σύγχρονος και προοδευτικός ηγέτης» έχει δηλώσει.

Έχουν προετοιμάσει καταλλήλως το έδαφος, ώστε με τη λύση που διαπραγματεύονται, τα «πεινασμένα κοτόπουλα» να πεθάνουν από πλήρη ασιτία από το νέο Μνημόνιο που θα ακολουθήσει τη λύση, και η Κυπριακή Δημοκρατία να αναγνωρισθεί επισήμως και ως «Ρωμαίικη διοίκηση της Νότιας Κύπρου». Να μην έχουν πλέον καμία αμφιβολία για τα όσα προετοίμασαν να έρθουν...

πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/384266/o-sygxronos-igetis-kai-ta-peinasmena-kotopoula

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page