top of page

Ο ΔΗΣΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΧΟΠΛΑΡΟΥ;


Στο Μοντ Πελεράν οδηγηθήκαμε σε κατάρρευση της διαδικασίας του διαλόγου, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, παρά τις συνεχιζόμενες υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τόσο κατά τη διαδικασία των τελευταίων 18 μηνών, αλλά και τις υπαναχωρήσεις της πλευράς μας από διαχρονικές «κόκκινες γραμμές».

Η ευθύνη για το ναυάγιο βαραίνει αποκλειστικά την Τουρκία και τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος, δυστυχώς, ακολούθησε τα αχνάρια προκατόχων του.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει διαχρονικά το στήριγμα μας. Η ορθή θέση, την οποία υποστηρίζει και η Ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή, διεθνής διάσκεψη μπορεί να συγκληθεί μόνο για την επισημοποίηση της κατάργησης των εγγυήσεων και της πλήρους αποχώρησης των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, θωρακίζουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά απέναντι σε καταστροφικούς κινδύνους. Τη σταθερή θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την διεθνή διάσκεψη, επανέλαβε ξεκάθαρα τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η επίθεση που δέχεται ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αλλά και η Ελλάδα, από μικρή μερίδα δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων είναι απαράδεκτη , καταδικαστέα και καταστροφική.

Δυστυχώς όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ερωτήσουμε τον Δημοκρατικό, Συναγερμό αν συμφωνεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις της Γραμματέως Δικοινοτικής Συνεργασίας, Ρένας Χόπλαρου, η οποία κατηγορεί δημόσια τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών ότι «υποσκάπτει την Εθνική γραμμή», τον κατηγορεί για «Σταλινισμό» και ότι ασκεί πολιτική για «εσωτερική κατανάλωση» και του αποδίδει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους οποίους δεν επιθυμούμε να αναπαραγάγουμε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος είναι ο επίσημος εκφραστής της Ελλάδας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδας. Η πρωτοφανής δημόσια επίθεση με ύβρεις και χαρακτηρισμούς από την Γραμματέα Δικοινοτικής Συνεργασίας του ΔΗΣΥ, κατευθύνεται όχι μόνο κατά του Νίκου Κοτζιά, αλλά κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνισμού.

Καλούμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί με την θέση της αξιωματούχου του, γιατί τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές ζημιώνουν τον τόπο μας και την Εθνική μας υπόθεση.

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν συγχύσει τον δικοινοτισμό με τον ανθελληνισμό.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μας στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών για την σταθερή στήριξη τους σε θέσεις αρχής.

Γραφείο Τύπου, ΔΗ.ΚΟ. 26 Νοεμβρίου 2016

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page