top of page

Για το αδιέξοδο ευθύνεται η Τουρκία, ο Ερντογάν, ο Ακιντζί και όχι η Ελλάδα


Ο λόγος που έχουν διακοπεί οι διαπραγματεύσεις και φθάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο είναι η αδιαλλαξία της Τουρκίας, είναι οι ακραίες και απαράδεκτες θέσεις που παρουσίασε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ. Ακιντζί, σε πλήρη, φυσικά, συνεννόηση και σε συνεργασία με την Άγκυρα και τον κ. Ερντογάν, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού ύστερα από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος

Γι’ αυτό, συνέχισε, δεν πρέπει να έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία. Σίγουρα εμείς θεωρούμε, είπε, ότι έγιναν λάθη από δικής μας πλευράς, λάθη τακτικής, παραλείψεις και έχουμε σε πάρα πολλές συζητήσεις του Εθνικού Συμβουλίου διατυπώσει αυτή την κριτική όσον αφορά την τακτική μας, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση, ξεκαθάρισε ο κ. Παπαδόπουλος, δεν θεωρούμε εμείς ότι ευθύνεται ο Νίκος Αναστασιάδης για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. “Ούτε φυσικά και η Ελλάδα. Και οφείλουμε όλοι μας να χαιρετίσουμε τη σθεναρή στάση αρχών που αυτή την στιγμή δείχνει η Ελλάδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αλλά ιδιαίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, ο οποίος θεωρεί ότι έχει ηθικό καθήκον να προστατεύσει η Ελλάδα τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού και τους ευγνωμονούμε και τους δύο γι’ αυτή τους τη στάση”, είπε.

Η Ελλάδα, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος που έχει η Κύπρος και η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να βοηθούμε την τουρκική προπαγάνδα – για εκείνους που το κάνουν, είναι που το λέω – να υιοθετούν τις τουρκικές θέσεις επίρριψης ευθυνών, το “blame game” εναντίον της Ελλάδας. “Δεν είναι η Ελλάδα που ευθύνεται για το αδιέξοδο. Η Τουρκία, ο κ. Ερντογάν, ο κ. Ακιντζί είναι που ευθύνονται για το ότι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε”, τόνισε. Ο κ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να καλέσει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο σε μια νέα συνεδρία “ούτως ώστε να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα για να καταφέρουμε να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε την τουρκική αδιαλλαξία”.

Εμείς, πρόσθεσε, έχουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις και θα τις καταθέσουμε στην επόμενη συνεδρία και τονίζουμε από τώρα ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι πρέπει να υπαναχωρήσουμε από δημόσια δηλωμένες θέσεις αρχών.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/11/2016 15:09 Πηγή: Για το αδιέξοδο ευθύνεται η Τουρκία, ο Ερντογάν, ο Ακιντζί και όχι η Ελλάδα, τονίζει ο Νικόλας http://mignatiou.com/2016/11/gia-to-adiexodo-efthinete-i-tourkia-o-erntogan-o-akintzi-ke-ochi-i-ellada-tonizi-o-nikolas/

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page