top of page

Το Ρήμα Συνιστώ


Σε διχοτόμηση καταλήγει η πορεία συζήτησης «λύσης» Κυπριακού. Επανένωση της Κύπρου φωνάζουν με στόμφο και διαφημίζουν οι κυβερνώντες. Τα δύο συνιστούντα κρατίδια, απλά, με κοινά σύνορα διαχωρισμού, τι είναι;

Το ρήμα συνιστώ, η ερμηνεία είναι: ιδρύω, συγκροτώ, σχηματίζω.

Συμφώνησαν οι κ.κ. Ακκιντζιή – Αναστασιάδης για «λύση του Κυπριακού, ως αρχή, σε δύο συνιστούντα κρατίδια. Δηλαδή ίδρυση ή συγκρότησης ή σχηματισμός δύο κρατιδίων. Ουσιαστική αναφορά, σε δύο ξεχωριστές οντότητες κρατών. Όταν εγκαθιδρυθούν επίσημα, αυτόματα αποτελούν μέλη των Η.Ε. Δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση π.χ όπως τα κράτη που προέκυψαν, από την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία ή την πάλαι ποτέ, Τσεχοσλοβακία ή την παλαί τότε Σοβιετική Ένωση. Όλα αυτά τα κράτη, δεν χρειάστηκε να κάνουν αίτηση εισδοχής, ως μέλη στα Η.Ε., κοινά , διεθνή αναγνωρισμένα σύνορα από τις ίδιες τις χώρες που αποσχίστηκαν, αποτελούσαν ήδη μέλη των Η.Ε.

Οι πληθυσμοί αυτοί ήσαν μέλη των Η.Ε με το προηγούμενο καθεστώς. Αυτόματα το διατηρούν και αποκτούν με την μεταμόρφωση των, νέο ανεξάρτητο, κράτος. Άρα μην σας εμπαίζουν οι κυβερνώντες ότι δήθεν, δεν διαλύεται η Κ/Δ, με τα δυο συνιστούντα κρατίδια. Δεν θα υπάρχει πλέον το κράτος της Κ/Δ, όπως είναι κατοχυρωμένο στα Η.Ε, Ε.Ε., κοινοπολιτεία (ομάδα χωρών προηγούμενα, αποικίες, της Αγγλίας). Θα υποστεί αποσύνθεση, θα διχοτομηθεί, σε δύο συνιστούντα κρατίδια το Τ/Κ και το Ε/Κ, με κοινά σύνορα. Όπως π.χ. προηγούμενα τα κράτη του προέκυψαν από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, που τώρα κάποιοι αποτελούν και μέλη του ΝΑΤΟ! Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Μην πιστεύεις στα φτάσε δομένα λόγια.

Σαν τα πιο πάνω λεπτομερώς επεξηγηματικά, δεν γίνονται κατανοητά ή μάλλον, με πείσμα απορρίπτονται, ως ανεπίδεχτα, τότε θα γίνουν κατανοητά, με την εφαρμογή των που θα είναι πολύ αργά για οποιανδήποτε αντίδραση.

Όλες οι πολιτικές, των κυβερνώντων είναι, πώς να ξεγελάσουν τον μέσο Κύπριο, και να παρουσιασθούν, οι πολιτικές των, ως εποικοδομητικές.

Το τούρκικο ερευνητικό σκάφος ή υδρογονάνθρακες «Μπαρπαρός» (όνομα έλληνα εξισλαμισθέντα, γιος παπαδιάς, πειρατή από την Μυτιλήνη. Μετέφερε τον σουλτάνο με το πειρατικό τρεχαντήρι του, από την αναλυτική στην δυτική πόλη της Κων/πολης. Τον διόρισε ναύαρχό του). Το σκάφος αυτό, συνοδευόμενο, από στρατιωτικές φρεγάτες, κι άκατους, που «οργώνουν» την Α.Ο.Ζ, της Κ/Δ ανενόχλητα. Τότε ο ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε εμφαντικά (ξεδιάντροπα), ότι ήτο «αβλαβής διέλευση» του τούρκικου ερευνητικού σκάφους και της στρατιωτικής ακολουθίας του. Τι εύστροφή πολιτική θαυμάστε την.

Αβλαβής από το στερητικό, α! και βλάβη.

Το δίκαιο της θάλασσας, ρητά αναφέρει, ότι, όταν η Β χώρα θέλει να διασχίσει την θαλάσσια επικράτεια της Α χώρας, τότε η Β οφείλει ν’ αιτηθεί στην Α χώρα (Α.Ο.Ζ, είναι η επέκταση της επικράτειας της χέρσας χώρας μέσα στην θάλασσα ιδιόκτητο καθεστώς) μ’ επεξηγηματική λεπτομερή αναφορά, να δηλώσει τον λόγο διέλευσης, υποδεικνύει το δρομολόγιο, και την ώρα, και με σαφή αναφορά, ότι δεν θα βλάψει, οποιονδήποτε συμφέρον της Α χώρας.

Εξού και το «αβλαβή διέλευσης» που επιτακτικά έχει κατοχυρωθεί νομικά η φράση αυτή.

Η διαπόμπευση, από την «διακόρευση» της Δ.Ο.Ζ της Κ/Δ από τα τούρκικα σκάφη «Μπαρπαρός» και φρεγάτες, για τον ΠτΔ Κ/Δ κ. Νίκο Αναστασιάδη ήτο, θου κύριε – «αβλαβή διέλευση» τέκνα υποταγή δεν ξανάγινε.

Ο Ε/Κ, Υπ.Εξ., στηλιτεύοντας δηλώσεις αντιπολιτευόμενου κόμματος για σχόλια του σχετικά για τη λύση του κυπριακού, όπου θεωρήθηκαν από τον Υπ. Εξ. ακραία κι ανεφάρμοστα, υπερτονίζοντας, είπε: «Να είναι υπ’ όψιν, ότι την «λύση», θα πρέπει να την αποδεχθεί και η Τουρκία.»

Δηλ. τόσο τα Η.Ε. η Τουρκία (Τ/Κ) όσο και οι κυβερνώντες, επεξεργάζονται πολιτικές, βάση των ορέξεων της Τουρκίας. Διότι οτιδήποτε έξω από αυτές, η Τουρκία δεν θα τις έγκρινε, αποδεχθεί.

Τόσο με τις δηλώσεις του ΠτΔ, όσο και του Υπ.Εξ., είναι ξεκάθαρο και κατανοητό πλέον η πλήρη ευθυγράμμιση, στην επερχόμενη «λύση», βάση τουρκικών προδιαγραφών και μόνον. Γι’ αυτό η Τουρκία, ευθυγράμμισε τον Ακκιντζή.

Γίναμε περίγελο του κόσμου, με τις γλοιώδεις, ασπόνδυλες πολιτικές εισαγόμενές από τις Η.Π.Α και Ε.Ε. και ειδικά από την Αγγλία, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ελληνισμού.

Ποιοι μας εμπιστεύεται πλέον, ούτε οι πατροπαράδοτοι φίλοι του Ε/Κ, Ρωσία και Κίνα! Μας αποστρέφονται.

Όταν μας οδηγήσουν σε δεύτερο δημοψήφισμα, για την «νέα» έκδοση του «Ανάνιου», για διάβασε αναγνώστη, οτιδήποτε, αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο. Μπας και μας αναγράφουν, το «αποδέχομαι την κατάργηση της Κ/Δ, ή άλλως πως». Με την κυνική συμπεριφορά των εμπλεκομένων, όλα είναι πιθανά. Μην πιστώνεις μ’ αβρότητα καντίνα. Όλοι γενικά θέλουν Ε/Κ την υπογραφή σου για κατάλυση του κράτους της Κ/Δ. Αυτό να έχεις υπόψη κι όχι το κόμμα.

Οι Τ/Κ μπορεί να ζήσουν καλύτερα, μέσα στην Κ/Δ και όχι στην πλήρη εξαφάνιση των, με το συνιστών Τ/Κ κρατίδιο, που μαζί με το Ε/Κ. θα απορροφηθούν από την Τουρκία. Άλλα ποιος δίδει προσοχή; «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Και κυπριακά. «Σύρτου τζιεί τζιαί κάηκα.»

Η διχοτόμηση επί θήρες κι ο Ε/Κ αυτοσχεδιάζει, δικαιολογίες αποδοχής.

Κωνσταντίνος Σιβιτανίδης

Συνταξιούχος Συνδικαλιστής

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page