top of page

Ο Λεμπέντεφ Και το Πιστόλι στον Κρόταφο του ΠτΔ.


Το οργιώδες παρασκήνιο , των πίσω από κλειστές πόρτες εκβιασμών, που προηγηθήκαν της, και εξελίχτηκαν κατά την διάρκεια της, πρόσφατης επισκέψεως του ΠτΔ στην Νέα Υόρκη και ΟΗΕ, αποκάλυψε ο μόνιμα εγκατεστημένος στην Μόσχα και πρώην κάτοικος Λευκωσίας, γνωστός αμερικανός μπλόκερ, Τζόν Χέμλερ.

Σε άρθρο του με τίτλο « Οι ΗΠΑ Πιέζουν την Κύπρο να Τηρήσει Αντι-Ρωσική Στάση» ( US Pressures Cyprus to Take Anti-Russian Stand ), το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε στο « Dances with Bears» και αναπαράχθηκε ευρέως διαδικτυακά , συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού και εγκύρου ελληνικού ισότοπου « Ινφογνώμων Πολιτικά», ο Χέμλερ αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τελεί υπό πολιορκία και εκβιασμό από τους αμερικανούς, λόγο του «Σκανδάλου Λεμπέντεφ».

Σύμφωνα με τον Χέμλερ, ο ρώσος μεγιστάνας, φυγάς της ρωσικής δικαιοσύνης και πρώην βουλευτής, ο οποίος άφησε την βουλευτική του έδρα και ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ, εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος, το οποίο ερευνάται από την Αμερικανική Δικαιοσύνη (και όχι μόνο), η οποία ζήτησε την συνδρομή της Κυπριακής Δικαιοσύνης για να κλητευθούν ηλεκτρονική αλληλογραφία και άλλα στοιχεία από το δικηγορικό γραφείο του προέδρου Αναστασιάδη , του οποίου ο Λεμπέντεφ ηταν πελάτης, και τον οποίο βοήθησε να αποκτήσει Κυπριακή Υπηκοότητα. Το σκάνδαλο εμπλέκει το δικηγορικό γραφείο του προέδρου στην μεταφορά τεραστίων χρηματικών ποσών από Ρωσία στην Νέα Υόρκη μέσο Κύπρου.

Επίσης, πληροφορίες από Έλληνες και Κύπριους αξιωματούχους, καθώς και πηγές εντός του ΟΗΕ, θέλουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δέχεται πιέσεις από τους αμερικανούς ( και ειδικότερα από Νιούλαν και Μπάϊτεν ) να κλείσει συμφωνία για το κυπριακό η οποία θα νομιμοποιεί τα τετελεσμένα. Υπόσχονται χρηματική βοήθεια για την εγκατάσταση υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου, καινούργιους εξοπλισμούς και όπλα για την Εθνική Φρουρά και σύσταση ταμείου αποζημιώσεων για τις κατεχόμενες περιουσίες, έτσι ώστε να μην επιστραφούν τα κατεχόμενα εδάφη και να παραμείνει ο τούρκικος στρατός στην Κύπρο.

Έτσι εξηγείται και η δήλωση / καταγγελία, της εκπροσώπου τύπου του Ρωσικού ΥΠ.ΕΞ., Μαρίας Ζαχάροβας, για απαράδεκτες εξωτερικές πιέσεις για επιβολή λύσης.

Και φυσικά δεν μπορώ παρά να ανατρέξω στο πρόσφατο παρελθών και να αναρωτηθώ:

Ποίο ηταν το πιστόλι στον κρόταφο του προέδρου Αναστασιάδη το 2013 όταν δέχθηκε ( που δεν δέχθηκε , το πρότεινε οικιοθελώς ) το κούρεμα;

Και σαφώς δεν ηταν ο φάκελος του «Σκανδάλου Μιλόσεβιτς» και η σχέση του με το δικηγορικό γραφείο του μακαριστού Τάσσου Παπαδόπουλου, που δήθεν έκαιγε τον Τάσσο, όπως με τόση έπαρση και θράσος χιλίων καρδιναλίων επικαλούνται ορισμένοι για να πλήξουν το Τάσσο και να απαλλάξουν τον Αναστασιάδη. Να αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι το θέμα απασχόλησε την Κυπριακή Δικαιοσύνη και ουδέν μεμπτών προέκυψε και ότι, έστω και μεταθανάτια, ο Μιλόσεβιτς αθωώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Οι Ευρωπαίες Εταίρες μας και οι Υπερατλαντικοί Σκούντροι μας, δεν μπορούσαν να εκβιάσουν τον ίδιο τον μακαρίτη τον Τάσσο και περίμεναν δέκα χρόνια να βγει ο Αναστασιάδης και να τον εκβιάσουν να δεχθεί το κούρεμα; Δεν μπορούσαν να του τα βγάλουν στην φόρα κατά την προεκλογική των προεδρικών και προτίμησαν να παλάρουν τα εκατομμύρια της FOCUS για να χάσει ο Τάσσος;

Εύλογα λοιπόν, διερωτάται κανείς:

Τον Αναστασιάδη είναι για το «Σκάνδαλο Μιλόσεβιτς» που τον απείλησαν το 2013 ή για το «Σκάνδαλο Λεμπέτεφ»;

Μήπως, τώρα εξηγείται η επιμονή του, στην νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν, κομματάκι-κομματάκι, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, κεκλεισμένων των θυρών και με παντελή έλλειψη ενημέρωσης λαού και πολιτικής ηγεσίας, για το τι συμφωνεί με τον «Ντεκτασικότερον του Ντενκτάς» Μουσταφά Ακιντζί, εντεταλμένο εκπρόσωπο της κατοχής και τσιρακούη του « η Τουρκία θέλει διά-λυση» Ερτογάν του Πορθητή;

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.

Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page