top of page

Η τουρκική προπαγάνδα κατέστη ελληνική θέση!


Είναι περισσότερο από τραγικό: Όλα τα εφευρήματα της τουρκικής προπαγάνδας, όλα τα δόγματα των Τούρκων ηγετών τα παρέλαβαν οι ηγέτες μας, και τα κατέστησαν θέσφατα και εφαλτήρια δικαιολόγησης των ανεπίτρεπτων παραχωρήσεων, στις οποίες προέβησαν και συνεχίζουν να προβαίνουν.

Το δόγμα Ντενκτάς-Ετσεβίτ, πως η λύση πρέπει να αναγνωρίζει τις «πραγματικότητες», και πως η λύση εγράφη επί του εδάφους, τις αποδέχθηκε πλήρως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και οι έχοντες την ίδια φιλοσοφία. Τις αποδέχθηκαν με ποία θεωρία; Πως η παρέλευση του χρόνου τσιμέντωσε τα τετελεσμένα και, συνεπώς, η λύση δεν μπορεί να απέχει από την αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας. Και αυτή ακριβώς η φιλοσοφία εκφράζεται με τη διαπραγματευόμενη λύση, η οποία θα εδράζεται, χωρίς καμία αμφιβολία, στη νομιμοποίηση των τετελεσμένων.

Ο διαχρονικός τουρκικός ισχυρισμός, πως τάχατες οι Τουρκοκύπριοι κατεσφάγησαν από τους Ελληνοκυπρίους και πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφάλειας έχει γίνει αποδεκτός, και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και από τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Πρώτο έσπειρε τον σπόρο της «ανασφάλειας» των Τουρκοκυπρίων το ΑΚΕΛ, με τον ψευδή ισχυρισμό πως «εκάμαμεν τζιαι εμείς πολλά στους Τουρκοκυπρίους» και με τις συνεχείς αναφορές σε εγκλήματα Ελληνοκυπρίων εθνικιστών εναντίον Τουρκοκυπρίων.

Και όντως υπήρξαν τέτοια μεμονωμένα εγκλήματα. Αλλά αυτή η επίκληση του τουρκικού ισχυρισμού, συνέχεια της αγγλικής ορολογίας των poor Turks, ήλθε να επισκιάσει, ή να ισοζυγίσει τα πάσης φύσεως εγκλήματα τα οποία διέπραξε το τουρκικό κράτος κατά των Ελληνοκυπρίων. Μερικά εγκλήματα κάποιων Ελληνοκυπρίων εγκληματιών, «ισορρόπησαν» τη βαρβαρότητα των σχεδιασμένων από το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό στρατό εγκλήματα κατά του κυπριακού Ελληνισμού.

Και αυτή η ανιστόρητη και φιλοτουρκική προσέγγιση έφερε και την αγωνιώδη προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη, να εξεύρει τρόπους ικανοποίησης της «ανασφάλειας» των Τουρκοκυπρίων. Εγκληματική προσέγγιση. Διότι ποία ανασφάλεια μπορεί να αισθάνονται οι Τουρκοκύπριοι, όταν εντός του κρατιδίου τους θα ευρίσκεται η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων, η οποία μπορεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά να στείλει τον στρατό της για να προστατεύσει τους Τουρκοκυπρίους;

Αλλά προκειμένου οι διαχειριζόμενοι και συνδιαχειριζόμενοι σήμερα το Κυπριακό να εύρουν επιχειρήματα, ώστε να δικαιολογήσουν τις νέες παραχωρήσεις τους, δεν έχουν κανένα δισταγμό να επικαλούνται «ανασφάλεια» για τους Τουρκοκυπρίους.

Οι χιλιάδες των αγνοουμένων μας οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια, εν ψυχρώ και προσχεδιασμένα από τον τουρκικό στρατό, «εξισορροπήθηκαν» από πολύ λιγότερους Τουρκοκύπριους αγνοουμένους, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από Ελληνοκυπρίους. Και το μέγα πρόβλημα των αγνοουμένων, καθαρά πρόβλημα ελληνοκυπριακό, κατέστη «κοινό πρόβλημα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Στο πλαίσιο των οραμάτων Ντενκτάς-Ετσεβίτ, το ψευδοκράτος νομιμοποιείται και μετεξελίσσεται σε τουρκοκυπριακό κρατίδιο, με κυριαρχία, έδαφος, υπηρεσίες, θεσμούς, ισότιμος συνεταίρος των Ελληνοκυπρίων. Και αυτό δικαιολογείται ως αποτέλεσμα «τσιμεντώματος των τετελεσμένων». Ο λαός εξέλεγε Προέδρους για να ανατρέψουν τα τετελεσμένα και, στο τέλος, οι ηγέτες τα νομιμοποιούσαν! Και αφού τα νομιμοποιούν, δικαιολογούν την αντεθνική πολιτική τους, ερωτώντας τους διαφωνούντας: «Πείτε μας ποία πρόταση έχετε για την ανατροπή;». Αντί να απαντούν οι ηγέτες σε όσα είχαν χρέος να πράξουν και δεν έπραξαν, ερωτούν άλλους ποία πρόταση αντιπροτείνουν.

Αλλά δύσκολο δεν είναι να εύρεις λύση. Πανεύκολο είναι να νομιμοποιήσεις τα τετελεσμένα της βίας και να συμφωνήσεις. Δύσκολο, ακατόρθωτο, είναι για τους ανίκανους ηγέτες μας να παρουσιάσουν λύση δίκαιη, ανατροπής των τετελεσμένων, βιώσιμη και προς όφελος των Ελληνοκυπρίων. Όχι λύση στην οποία θα κερδίζουν οι εισβολείς και η Τουρκία. Γιατί αυτή θα μας παρουσιάσουν, τελικά...

- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/380771/i-tourkiki-propaganda-katesti-elliniki-thesi#sthash.itXqHv5f.dpuf

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page