Τα Σεπτεμβριανά, η Γενοκτονία και οι Εγγλέζοι

September 16, 2017

1/10
Please reload

FEATURED POSTS

RECENT POSTS

July 16, 2019

Please reload

ΠΑΡΕΚΑΜΨΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

November 15, 2016

 

Η έκθεση του γραφείου του Γενικού Ελεγκτή για την παράσταση που ανέβηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 στο αρχαίο θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι διοργανωτές παρέκαμψαν τους αρμόδιους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραβιάζοντας τη νόμιμη διαδικασία.

 

Αναφέρει η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή:

 

«Όσον αφορά στη χρήση αρχαίων μνημείων στα κατεχόμενα, όπως το αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων θεωρεί ότι για να χρησιμοποιηθεί ένα αρχαίο μνημείο στα κατεχόμενα θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί πρώτα η έγγραφη άδεια του Διευθυντή Τμήματος Αρχαιοτήτων, η οποία όμως ακόμη και να ζητηθεί, δεν θα δοθεί αφού το αρχαίο μνημείο βρίσκεται σε περιοχή στην οποία η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο».

 

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο:

 

Οι διοργανωτές δεν ζήτησαν άδεια από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία και αντικατέστησαν αυθαίρετα τους θεσμούς του κράτους με μια δικοινοτική επιτροπή.

 

Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, η οποία δεν έσπευσε προ της παράστασης, να ασκήσει την εξουσία της, η οποία πηγάζει από τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιδίωκε, για μια ακόμα φορά, να προάγει την κοινωνικοποίηση της κατοχής.

 

Γραφείο Τύπου ΔΗ.ΚΟ.
15 Νοεμβρίου 2016

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Επί τον Τύπον των Ήλων www.sivitanidis.com

© 2016 BY ANTONIS C. SIVITANIDIS

PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

A BLOG BY

ANTONIS C. SIVITANIDIS

M.Sc, B.Sc