top of page
ΠΑΠΑΥΕΡΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΟΧΙ
grivas55
13767315_10208674866404394_4709351725421905076_o
ΕΛΔΥΚ ΒΡΑΚΑΣ
τασσος παπαδοπουλοσ
ΣΗΜΕΑ ΕΛΗΝΗΚΙ ΠΑΤΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ανδρέας Αρέστη
12522944_10154542566941988_2025522437328010567_n
ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ
denksexnw7
12523885_1036625353050441_8338139095597581358_n
Kiriakos-Matsis
greek-flag-wind-part-series-36078593
12573156_1542092732772087_8233553511268743724_n
13692536_1371319412883028_7234027469146013113_n
I SURRENDER EOKA 1955

Ποιος νοιάζεται για την ελληνική γη της Κύπρου;

Η ελεεινή κουβέντα του προδότη Ιωαννίδη: οι Τούρκοι θα πάρουν την Κερύνεια και θα σταματήσουν.


Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτόν το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, διότι έχει δείξει τις διαθέσεις του απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και αρκετά χρόνια.


Αγνοεί την τουρκική κατοχή, και γίνεται όχημα για να επιβάλει η Τουρκία τους σχεδιασμούς της στις κατεχόμενες περιοχές. Αν ο Ταγίπ Ερντογάν δεν επιτύχει τη …”λύση” των δύο κρατών θα προχωρήσει σε προσάρτηση των κατεχομένων και ο Διεθνής Οργανισμός θα σφυρίζει!


Όλα ξεκίνησαν από το προδοτικό πραξικόπημα του Δημήτριου Ιωαννίδη εναντίον του Μακάριου. Ακολούθησε μετά από πέντε ημέρες η τουρκική εισβολή. Ένα διπλό έγκλημα, με βασικό ένοχο τον Χένρι Κίσιγκερ. Για το έγκλημα δεν τιμωρήθηκε κανείς. Πενήντα σχεδόν χρόνια μετά, αυτή που συνεχίζεται είναι η τιμωρία των Ελλήνων του νησιού.


Επί της θητείας του κ. Αντόνιο Γκουτέρες είδαμε το Κυπριακό να εξελίσσεται σε πρόβλημα της Λευκωσίας, και όχι της κατοχικής Τουρκίας, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως το θύμα, που ΔΕΝ είναι φυσικά, και η Κύπρος ως ο θύτης. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει, χωρίς να ασχολείται κανείς, χωρίς να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται κανένας.


Για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση κάποιοι ευθύνονται βέβαια. Και στη Λευκωσία έχουν μεγάλη ευθύνη, διότι ο πολιτικός κόσμος -στην πλειοψηφία του- ασχολείται με το προσωπικό οικονομικό κέρδος και όχι πως θα απελευθερωθεί η Πατρίδα. Η διαφθορά σαρώνει το νησί, όπως τονίσαμε πάρα πολλές φορές.


Από τη στιγμή που οι πολιτικοί στο νησί παρουσιάζονται με πέντε διαφορετικές θέσεις, λογικό είναι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και ο κάθε Γκουτέρες να χρησιμοποιεί τις διαφωνίες αυτές και να παίζει τα όποια παιγνίδια του, τα οποία έφεραν την Κύπρο σε πολύ δυσάρεστη θέση.


Γεγονός είναι ότι ο γενικός γραμματέας, ισοπέδωσε τα πάντα με τις εκθέσεις του για την Ειρηνευτική Δύναμη (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) και τις Καλές του Υπηρεσίες, αφού μοιράζει ευθύνες -κυρίως στη Λευκωσία-, χωρίς να αποδέχεται τις δικές του, που είναι πολλές, σχεδόν όσες και της Τουρκίας.


Σε ότι αφορά την έκθεση αυτή καθ’ αυτή, ο γενικός γραμματέας κάνει αναφορά και στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέροντας ότι η κατοχική δύναμη και το κατοχικό καθεστώς καταδίκασαν την αμερικανική ανακοίνωση.


Ξεχνά βεβαίως ο κ. Γκουτέρες, ότι η Τουρκία κατέχει το 40% της Κύπρου και ότι είναι χώρα εισβολέας, όπως ακριβώς η Ρωσία. Που είναι και που ζει ο κ. Γκουτέρες; Κατηγορεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε κάθε ευκαιρία, αλλά δεν αγγίζει τον Ταγίπ Ερντογάν. Φωνάζει συχνά-πυκνά και για την κατοχή της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ. Για την Τουρκία τίποτα απολύτως ο εν λόγω κύριος.


Κατά τα άλλα, ο κ. Γκουτέρες ομιλεί για ελπίδες που διαψεύστηκαν μέσα σε λίγους μήνες και σημειώνεται ότι οι πλευρές δεν διπλασίασαν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συνεργασίας σε πιθανά δικοινοτικά έργα. Μα αυτή είναι η ουσία του Κυπριακού προβλήματος ή η κατοχή; Εκτός εάν ο ΟΗΕ δεν θεωρεί κατοχικά τα στρατεύματα του Αττίλα. Αν δεν το γνωρίζει, στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρου υπηρετούν 40 χιλιάδες κατοχικοί στρατιώτες…

Και γι’ αυτό, λέει, -επειδή δεν υπήρξε συνεργασία σε δικοινοτικά έργα (!!!) δεν κτίστηκε περισσότερη εμπιστοσύνη, και δεν άνοιξε ο δρόμος για έναν νέο γύρο συνομιλιών διευθέτησης. Κούνια που τον κούναγε.


Ο κ. Γκουτέρες κάνει αναφορά σε άνοδο της σκληρής ρητορικής και από τις δύο πλευρές -ενώ αυτοί που απειλούν και εκβιάζουν είναι οι Τούρκοι, με πρώτο τον Ταγίπ Ερντογάν. Η σκληρή ρητορική έχει οδηγήσει σε αυξημένη ακαμψία(!) λέει… Οι προοπτικές για μια αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση εξακολουθούν να εξασθενούν, όπως ισχυρίζεται.


Είσατε κάποιο ηγέτη στην Ελλάδα ή την Κύπρο να απειλεί την Τουρκία. Διότι θα τρελαθούμε ομαδικά.


Αυτό που κάνει ο Γενικός Γραμματέας είναι να διώχνει τις ευθύνες από τον Διεθνή Οργανισμό και να τις μοιράζει στις δύο πλευρές. Βάζει στην ίδια ζυγαριά τον θύτη, που είναι η Τουρκία και το θύμα της εισβολής και κατοχής, που είναι η Κύπρος. Όμως, πάντα η ζυγαριά γέρνει σεις βάρος του νησιού.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνέλθει στις 30 Ιανουαρίου για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την ανανέωση, αν και η τουρκική πλευρά απαιτεί να δώσει και η ίδια τη συγκατάθεση της.


Μερικοί εκ των συνεργατών του γενικού γραμματέα απροκάλυπτα υποστηρίζουν το τουρκικό απαράδεκτο αίτημα. Και αυτό αποτελεί πρόβλημα.


Της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προηγηθούν διαβουλεύσεις των μονίμων μελών. Η Λευκωσία έχει κάνει τα κουμάντα της και φαίνεται ότι αυτή τη φορά η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, όπως τις προηγούμενες φορές.


Αλλά σημασία έχει ότι η μισή Κύπρος παραμένει υπό κατοχή χωρίς να βοηθά καμία χώρα ή οργανισμός, και ενώ οι άναδρες εισβολές είναι πάλι της …μόδας. Ο Πούτιν καταστρέφει την Ουκρανία, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, η Δύση στέλνει όπλα στο Κίεβο -αλλά μέχρι εκεί- ενώ ακούγονται φωνές για συνθηκολόγηση των Ουκρανών με τον εισβολέα.


Τι να πει κανείς…Στο τέλος, γνωρίζουμε τι θα συμβεί και με την Ουκρανία. Θα την εγκαταλείψουν και αυτή, όπως την Κύπρο, που την οδήγησαν τότε στη σφαγή: Αμερικανοί, Τούρκοι, Νατοϊκοί και βεβαίως η Χούντα των Ελλήνων Συνταγματαρχών…


Ποιος περίμενε, ότι εκείνη η απαράδεκτη και ελεεινή κουβέντα του προδότη Ιωαννίδη, ότι οι Τούρκοι θα πάρουν την Κερύνεια και θα σταματήσουν, θα οδηγούσε έναν ελληνικό τόπο στην καταστροφή. Σημειώνω ότι την τρομακτική αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς στο τελευταίο καταπληκτικό του βιβλίο… Ο Ιωαννίδης ακούγεται να ομολογεί ο ίδιος το άθλιο σχέδιο εναντίον της Κύπρου.


πηγή: Hellas Journal

https://hellasjournal.com/2023/01/otan-o-prodotis-ioannidis-ipe-pos-i-tourki-tha-paroun-tin-kerinia-ke-meta-tha-stamatisoun-pios-niazete-gia-tin-tourkiki-katochi-video/#.Y7g0VN5Tr_t.mailtoΟ Μιχάλης Ιγνατίου ,

είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής

στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας.

Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Comments


Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page