top of page
ΠΑΠΑΥΕΡΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΟΧΙ
grivas55
13767315_10208674866404394_4709351725421905076_o
ΕΛΔΥΚ ΒΡΑΚΑΣ
τασσος παπαδοπουλοσ
ΣΗΜΕΑ ΕΛΗΝΗΚΙ ΠΑΤΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ανδρέας Αρέστη
12522944_10154542566941988_2025522437328010567_n
ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ
denksexnw7
12523885_1036625353050441_8338139095597581358_n
Kiriakos-Matsis
greek-flag-wind-part-series-36078593
12573156_1542092732772087_8233553511268743724_n
13692536_1371319412883028_7234027469146013113_n
I SURRENDER EOKA 1955

Οι προαγωγοί της τουρκοποίησης της Κύπρου

Πραγματικά έχουν πολύ μεγάλο θράσος! Αναφερόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον ΓΓ του ΑΚΕΛ και στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Είναι οι τρεις τυμπανιστές και οι σεσημασμένοι προαγωγοί της τουρκοποίησης της Κύπρου. Ιδού, λοιπόν, ξανά στην επικαιρότητα το μηδέποτε πειστικά διαψευθέν σενάριο για λύση δύο κρατών.


Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του («Πολίτης», 27.12.2020) υποστήριξε πως στο παρελθόν: «Ο Πρόεδρος, σε συζητήσεις που είχαμε, μου έλεγε πως έβλεπε τη λύση δύο κρατών και εγώ διαφώνησα έντονα μαζί του».


Οι ισχυρισμοί του Αρχιεπίσκοπου επανέφεραν στο προσκήνιο όχι μόνο παλαιότερους τουρκικούς ισχυρισμούς για θέσεις του Προέδρου, για λύση δύο κρατών, αλλά και νέα, σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Αναστασιάδη και ΑΚΕΛ. Σε τέτοιο σημείο ώστε βουλευτής του ΑΚΕΛ, ο Χρίστος Χριστοφίδης, σε ανάρτησή του στο φατσοβιβλίο (27.12.20) υποστήριξε:


«Τα δύο κράτη στην Κύπρο, το ξεπούλημα της μισής πατρίδας στην Τουρκία, είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο Αναστασιάδης το πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο, σε δεκάδες άλλους και στον ίδιο τον Τσαβούσογλου. Η Κύπρος δεν είναι διαβατήριο για να την πουλά. Όχι άλλες προδοσίες. Η πατρίδα είναι μία και αδιαίρετη. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα».


«Ο Αναστασιάδης δωρίζει…»


Το ΑΚΕΛ διέβη τον πολιτικό Ρουβίκωνα. Ο Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον βουλευτή της Αριστεράς, είναι προδότης επειδή νομίζει ότι μπορεί να ξεπουλήσει την Κύπρο όπως τα «χρυσά διαβατήρια». Δυο μέρες αργότερα (29.12.2020), διά στόματος του Γιώργου Λουκαίδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του, το ΑΚΕΛ επιτίθεται ξανά οργισμένα κατά του Προέδρου και καταγγέλλει:


«Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο πρώτος και ο μόνος Πρόεδρος της Κύπρου που αποτόλμησε όχι μόνο να συζητήσει αλλά να προτείνει ο ίδιος τη διχοτόμηση της πατρίδας μας δια της λύσης δύο κρατών στο Κυπριακό. Ενεργώντας πίσω από τις πλάτες του λαού, φλέρταρε με την ιδέα να δωρίσει οριστικά και αμετάκλητα το 37% της πατρίδας μας στην Τουρκία».


Τον κατηγορεί επίσης ότι «η ζημιά που προξένησε στην υπόθεση της Κύπρου, στην αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας, είναι ανυπολόγιστη και δεν έχει ιστορικό προηγούμενο», ότι « τα πράγματα βρίσκονται –και με δικές του ασήκωτες ευθύνες- σε μια πορεία οριακή και επικίνδυνη για το λαό και την πατρίδα μας. Για το μέλλον των επόμενων γενιών». Και καταλήγει πως, «αν ο κ. Αναστασιάδης δεν αλλάξει αμέσως ρότα, θα γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα της Ιστορίας ως ο ηγέτης της διχοτόμησης».


Κακόηχο τροπάρι


Η διχοτόμηση είναι η αιχμή του δόρατος της πολιτικής συνθηματολογίας του ΑΚΕΛ. Δεν περνά ημέρα χωρίς να ψαλμωδεί το κακόηχο τροπάρι ότι οδηγούμαστε στη διχοτόμηση. Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός του κόμματος αυτού έχουν ξεπεράσει τα ανεκτά όρια.


Πρώτον, η ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι τραγικά ανιστόρητη. Ως εάν να κατοικεί σε άλλον πλανήτη, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι: Η τουρκική στοχοθεσία, από το 1938 (μετά την αρπαγή και κατάποση του Σαντζακίου της Αλεξανδρέττας από τον ελληνοκτόνο Ατατούρκ) και ειδικά από το 1956 (δύο εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ προς τον τότε Πρωθυπουργό Μεντερές), το βιβλίο του αρχηγού της τουρκικής ΜΙΤ και πρόσφατα διά του «Στρατηγικού βάθους» του Νταβούτογλου, κυριολεκτικά βροντοφωνάζει:


Οι Τούρκοι δεν θέλουν ούτε διχοτόμηση ούτε διζωνική δήθεν ομοσπονδιακή τερατουργία ούτε δύο κράτη ούτε συνομοσπονδία.


Δεύτερον, οι Τούρκοι εδώ και δεκαετίες ξεκάθαρα διαμηνύουν καθημερινά προς κωφούς ΑΚΕΛικούς, Συναγερμικούς και άλλους ηγέτες και δη προς τον Ν. Αναστασιάδη πως απαιτούν να καταλάβουν και να ελέγχουν ΟΛΗ την Κύπρο.


Τρίτον, ακόμα μόλις πρόσφατα (17.12.2020) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, μετά από συνάντησή του με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Λουτ, δήλωσε δυνατά ώστε και οι κωφοί τον άκουσαν:


«Στην Κύπρο δίκαιος διαμοιρασμός των υδρογονανθράκων και μόνιμη λύση. Πλέον, πρέπει να διαπραγματευτούμε για λύση δύο κρατών. Επειδή οι διαπραγματεύσεις για ομοσπονδία έχουν εξαντληθεί στα 50 χρόνια. Δεν ωφελεί. Χθες το εξηγήσαμε στην κ. Λουτ με ωραίο τρόπο, πρώτα εγώ και μετά οι συνεργάτες μου».


«Χαλαρή ομοσπονδία»


Τέταρτον, τόσον… ωραίος ήταν ο τρόπος που οι Τούρκοι εξήγησαν τη θέση τους για λύση δύο κρατών ώστε, η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ καθώς και οι Εγγλέζοι, διά τριών απανωτών συνεντεύξεων του εδώ Ύπατου Αρμοστή τους, φαίνονται να προϊδεάζουν όπως σε προσεχή, πιθανή επανάληψη των συνομιλιών, μετά από άτυπη ή τυπική νέα πενταμερή, τεθούν όλα στο τραπέζι, πέραν των έξι σημείων Γκουτέρες που υπό συνεχή, καθημερινό ΔΗΣΑΚΕΛικό εκβιασμό κανοναρχεί ο Αναστασιάδης.


Όπως, π.χ. η Αναστασιάδειος εφεύρεση περί της «χαλαρής ομοσπονδίας» που θα οδηγήσει σε συνομοσπονδία.


Πώς θα εμποδιστεί η διχοτόμηση που.. τρέμει το ΑΚΕΛ; Η ηγεσία του κόμματος επιμένει: Να πείσουμε ότι θέλουμε συνομιλίες και προπάντων λύση στηριγμένη στην αγγλοτουρκοδιζωνική τερατουργία.


Από κοντά, ο πολιτικός αυτάδελφος του Άντρου Κυπριανού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στριγγλίζει στην διαπασών ότι, από το πρωί μέχρι το βράδυ να φωνάζουμε ότι θέλουμε συνομιλίες και διζωνική επειδή έτσι, δήλωνε, θα εμποδίσουμε την Τουρκία να εποικίσει το Βαρώσι.


Ο Ν. Αναστασιάδης δεν έπεισε ότι θέλει συνομιλίες και διζωνική αυτοκτονία ούτε οι εκβιασμοί του ΑΚΕΛ ούτε οι εκκλήσεις Αβέρωφ, γι΄ αυτό και οι Τούρκοι άνοιξαν το Βαρώσι, το εποικίζουν, το αναβαθμίζουν και θα το αναπτύξουν σύμφωνα με μελέτη εξ 160 σελίδων που αποκάλυψε πέρσι τον Σεπτέμβριο, ο συνάδελφος Γιάννος Χαραλαμπίδης, στη «Σημερινή».


Διζωνική τερατουργία


Προφανώς ούτε ο Πρόεδρος ούτε ο Α. Κυπριανού ούτε ο Αβ. Νεοφύτου μελέτησαν τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Έκαναν κάποια βολικά διαβήματα μέχρι που έμειναν με το στόμα ανοικτό όταν είδαν τον αδίστακτο Ερντογάν να περιφέρεται ως νέος πορθητής στην πόλη του Ευαγόρα.


Αλλά τι είναι η διζωνική τερατουργία, την οποία ο Αναστασιάδης, ο Άντρος και ο Αβέρωφ ανήγαγαν ως την ιδεώδη λύση στο Κυπριακό; Επανειλημμένα προκλήθηκαν δημόσια και οι τρεις και τα κόμματά τους να εξηγήσουν στους πολίτες:


>Σε ποια χώρα του κόσμου ισχύει αυτό το μόρφωμα που αποκαλείται διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία; Σε καμιά! Επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στη Ν. Αφρική αλλ’ ο Νέλσων Μαντέλα, που ήταν πιο πατριώτης από τους δικούς μας τυμπανιστές και προαγωγούς της τουρκοποίησης, την απέρριψε.


>Πώς ταυτίζεται η διζωνική με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έστω με τις αρχές του ΟΗΕ; Δεν ταυτίζεται αλλ’ αποτελεί εγκληματικό εξάμβλωμα.


>Η διζωνική κατοχυρώνει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου; ΟΧΙ! Τα παραβιάζει κατά τον πιο ειδεχθή τρόπο.


>Κατοχυρώνει το δικαίωμα της περιουσίας; Όχι, αφού αναγνωρίζει «δικαιώματα» και στους σημερινούς χρήστες, δηλ. στους Τούρκους κλέφτες.


Κατάλυση της Κ. Δημοκρατίας


>Η διζωνική διασφαλίζει τις θρησκευτικές και εκπαιδευτικές ελευθερίες των Ελλήνων της νήσου; Όχι!


>Θα νομιμοποιήσει, διά της υπογραφής (ποιου νέου εφιάλτη και προδότη; κατά το ΑΚΕΛ) την τουρκική κατοχή και τα τουρκικά τετελεσμένα; Ναι!


>Η διζωνική τερατογένεση ποια σχέση έχει με την πραγματική ομοσπονδία; Καμία!


>Η διζωνική δημιουργεί δύο συνιστώντα κρατίδια διά της κατάλυσης και κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό συμφώνησαν (11.2.2014) Αναστασιάδης και κατοχικός Έρογλου σε κοινή δήλωσή τους (παρ. 4).


Άρα, αν ο Αναστασιάδης είναι, κατά το ΑΚΕΛ, προδότης, επειδή τάχα προάγει την διχοτόμηση διά του ξεπουλήματος και δωρεάς της μισής Κύπρου στην Τουρκία και της λύσης δύο κρατών, η ηγεσία του ΑΚΕΛ, όπως και εκείνη του ΔΗΣΥ, που επιμένουν αταλάντευτα και αμετακίνητα στην αγγλοτουρκοδιζωνική τερατουργία, τι είναι; Δύο φορές προδότες;

Θλιβεροί ικέτες-επαίτες


Ο Πρόεδρος, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ τρέφουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι απευθύνονται σε εσμό προβάτων ή κατοίκων της Γης του Πυρός ή και σε… αμοιβάδες. Βολεμένοι στα συνθήματα αλλά πολλαπλώς ευάλωτοι και εξαρτημένοι, παγιδευμένοι από ξένους και ειδικά τους παντεπόπτες Εγγλέζους, νομίζουν ότι μπορούν να περιπαίζουν τους πολίτες για πάντα.


Ο Ν. Αναστασιάδης έχασε μία κλασική ευκαιρία – όπως παλαιότερα ο μ. Κυπριανού (το 1983) και ο μ. Τάσσος (το 2004) – που του πρόσφεραν οι Τούρκοι με την εισβολή Ερντογάν στο Βαρώσι. Αναστασιάδης, Άντρος και Αβέρωφ, αν ήσαν ηγέτες και όχι θλιβεροί ικέτες και ξεφτιλισμένοι επαίτες:


Πρώτον, θα απέρριπταν την αγγλοτουρκοδιζωνική ως την πιο εγκληματική, αντεθνική, ανθελληνική και καταστροφική λύση, η οποία θα οδηγήσει τον κυπριακό Ελληνισμό στην τουρκοποίηση, διά της υπογραφής των.


Δεύτερον, θα διατράνωναν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο διεθνής πανίσχυρος θώρακάς μας και γι’ αυτό απορρίπτουν διαρρήδην κάθε ιδέα για κατάλυση και διάλυσή της.


Τρίτον, είναι εξωφρενικό ο ΓΓ του ΟΗΕ θα ζητά νέα άτυπη πενταμερή, με απουσία και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ν. Αναστασιάδης να νομίζει ότι βρέχει… «χρυσά διαβατήρια» και να σπεύδει να παραστεί.

Κραυγαλέα ανεπάρκεια


Τέταρτον, ποιος ηγέτης καίγεται να πάει σε συνομιλίες όταν ο Τούρκος εχθρός μας αλωνίζει ατιμώρητος, ερευνά και τρυπά την ΑΟΖ μας, πολιορκεί το νησί με τον στόλο, εκβιάζει, απειλεί και απαιτεί εκ περιτροπής προεδρία, μισό-μισό το φυσικό αέριο και ισότιμο λόγο της τ/κ μειοψηφίας με την ε/κ πλειοψηφία;


Ένας τέτοιος ηγέτης πρέπει να είναι ανόητος, ανεύθυνος, επιπόλαιος ή, κατά το ΑΚΕΛ, προδότης!


Πέμπτον, Αναστασιάδης, Άντρος και Αβέρωφ, με τους άλλους πολιτικούς, έπρεπε να συνειδητοποιήσουν ότι 46 χρόνια αδιέξοδων συνομιλιών, με παντιέρα το διζωνικό έκτρωμα, απέτυχαν παταγωδώς, όχι μόνο εξαιτίας της τουρκικής αδιστακτότητας αλλά και δικής τους πολιτικής κραυγαλέας ανεπάρκειας.


Έκτον, οφείλουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο Β’ για μία νέα στρατηγική. Και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη θαρραλέα αποκήρυξη της διζωνικής και την ομόφωνη χάραξη μίας στρατηγικής απελευθέρωσης, ανεξαρτήτως κόστους, στηριγμένης στην Ελλάδα που δεν δικαιούται να κρύβεται πίσω από το ολέθριο επιχείρημα «η Κύπρος αποφασίζει…», σε στρατιωτικές συνεργασίες και συμμαχίες και σε αξιοποίηση συγκυριών και συμφερόντων με φίλες και γείτονες χώρες, με την ταυτόχρονη αμυντική ισχυροποίηση του τόπου.


Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις… Η παρούσα ηγεσία της Κύπρου, ανιστόρητη, ανεπαρκής, αβαθής και σπιθαμιαία, δεν πρόκειται να κάνει ο,τιδήποτε. Βολεύεται με τις καραμπινάτες συνθηματολογικές φλυαρίες 46 χρόνων. Ποδηγετείται από ξένα κέντρα. Υποκύπτει σε εκβιασμούς επειδή είναι ευάλωτη. Αγνοεί τι είναι γνήσιος πατριωτισμός και αγάπη προς την δούλη πατρίδα. Υποτιμά τους τουρκικούς σχεδιασμούς για τουρκοποίηση της Κύπρου. Με τέτοιαν ηγεσία, να αναμένονται χειρότερα δεινά.
Σάββας Ιακωβίδης

πηγή: https://www.sigmalive.com/news/opinions_sigmalive/717119/oi-proagogoi-tis-tourkopoiisis-tis-kyprou

תגובות


Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page